Comisia pentru anchetarea alegerilor din 2009 a aflat ce se stia deja. Dan Andronic i-a invitat pe cei din comisie sa-i citeasca ziarul

Comisia pentru anchetarea alegerilor din 2009 a aflat ce se stia deja. Dan Andronic i-a invitat pe cei din comisie sa-i citeasca ziarul

Se putea discuta cu domnul Vantu", a incercat Andronic sa dreaga busoicul, desi, inainte de a pomeni de Vantu in fata parlamentarilor, Andronic a tot povestit pe la diverse televiziuni ca, intr-adevar, i-a sugerat in acea seara Laurei Codruta Kovesi sa-l potoleasca pe patronul de atunci al Realitatea TV pentru a diminua forta mediatica a PSD, in conditiile in care trustul Realitatea il sustinea pe Mircea Geoana la prezidentiale.

acum 50 luni (22 May 2017)

Jurnalistul Dan Andronic, cel care a dezvaluit ca sefii institutiilor de forta s-au strans acasa la Gabriel Oprea in noaptea turului doi al alegerilor prezidentiale din 2009, s-a comportat ca la o conferinta de presa, dupa cum a remarcat si deputatul PMP Robert Turcescu.

Andronic a oferit in mare parte detalii de atmosfera, a raspuns numai la ce intrebari a vrut, iar cand s-a pus cu adevarat problema sa vina cu noi informatii, s-a eschivat sub diverse pretexte. Spre exemplu, Andronic a scris, intr-unul dintre articolele sale publicate in "Evenimentul Zilei", ca liderul unei institutii importante din Romania, aflat in compania sefilor serviciilor secrete, i-ar fi spus unui candidat la presedintie: "Domnule presedinte, noi va garantam al doilea mandat". Intrebat de parlamentarul PSD Liviu Plesoianu cine este acel demnitar care a promis asa ceva, Dan Andronic a raspuns: "Nu va pot spune, pentru ca am datoria sa-mi protejez sursele". "Geoana a anuntat-o pe Kovesi ca o schimba"

"Am fost amenintat de un lider al PSD cu puscaria daca castiga Traian Basescu, in conditiile in care eu eram consultantul sau. Iar doamna Kovesi fusese anuntata de Mircea Geoana cu trei zile inainte ca va fi schimbata daca va iesi el presedinte, intrucat primise un aviz negativ de la CSM", a mai spus Dan Andronic la audieri.

Senatorul PSD Adrian Tutuianu, presedintele Comisie de control al SRI, ajuns mai tarziu la sedinta de ieri, l-a intrebat si el pe Andronic cine e personajul misterios.

Observand situatia ridicola in care parlamentarii puneau intrebari, iar Dan Andronic raspundea numai la ce-i convenea, presedintele Comisiei de ancheta, senatorul PSD Mihai Fifor, i-a atras atentia ca toti cei audiati sunt obligati sa nu ascunda informatii care ar putea duce la aflarea adevarului, altfel risca sanctiuni penale.

Totusi, Dan Andronic, cu franturile sale de povesti, a fost foarte aproape sa cada singur in capcana. Intrebat de ce crede ca a fos... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro