Comisia Juridica voteaza astazi cererea DNA de arestare a lui Dan Sova. Senatorul, asteptat sa-si consulte dosarul

Comisia Juridica voteaza astazi cererea DNA de arestare a lui Dan Sova. Senatorul, asteptat sa-si consulte dosarul

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, ieri, ca social-democratii vor vota impotriva colegului lor Dan Sova si in favoarea DNA, care a cerut retinerea si arestarea fostului ministru al Transporturilor, acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. Astfel, cererea de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova va ajunge, astazi, pe masa deputatilor juristi, care vor intocmi un raport cu titlu de recomandare, urmand ca miercurea viitoare plenul Senatului sa acorde si un vot in cazul lui Dan Sova.

acum 104 luni (24 Nov 2015)

UPDATE Comisia Juridica a avizat pozitiv arestarea senatorului PSD Dan Sova.

UPDATE Dan Sova a ajuns, marti dimineata, la Comisia Juridica pentru a-si consulta dosarul care cuprinde sapte volume si aproape 3.000 de pagini.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, ieri, ca social-democratii vor vota impotriva colegului lor Dan Sova si in favoarea DNA, care a cerut retinerea si arestarea fostului ministru al Transporturilor, acuzat ca a luat mita 100.000 de euro pentru a asigura incheierea unui contract intre CET Govora si o firma de avocatura. "Cu toata parerea de rau, PSD va vota pentru ridicarea imunitatii", a spus Liviu Dragnea, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde a avut termen in dosarul "Referendumul".

Dan Sova, a carui prietenie cu Victor Ponta este de notorietate, a fost cel care a cerut demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv al PSD in urma esecului de la alegerile prezidentiale. De asta e un director de campanie, ca sa-si asume raspunderea. In mod evident, aceasta campanie a fost pierduta in primul rand din vina domniei sale, pentru ca a fost sef de campanie", spunea atunci Sova, cel care tintea sefia PSD, iar Liviu Dragnea era considerat o piedica in calea sa.

Dan Sova ar putea fi arestat inainte de Craciun

Imediat dupa recomandarea lui Liviu Dragnea privind directia votului acordat lui Dan Sova, conducerea Senatului a decis sa rezolve rapid cazul lui Dan Sova, desi aveau parghii pentru a tergiversa votul. Astfel, cererea de retinere si arestare a senatorului PSD Dan Sova va ajunge, astazi, pe masa deputatilor juristi, care vor intocmi un raport cu titlu de recomandare, urmand ca miercurea viitoare plenul Senatului sa acorde si un vot in cazul lui Dan Sova. Miercurea viitoare e programat votul in plen cu privire la cererea de incuviintare a retinerii si arestarii pe numele domnului Dan Sova", a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro