Comisia Juridica: Traseistii nu-si vor pierde mandatele

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, ca primarii, consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicarii Ordonantei 55/2014 declarata neconstitutionala de CC, nu-si vor pierde mandatele. Comisia a dezbatut proiectul de respingere a Ordonantei 55 privind migratia alesilor adoptand un amendament al PSD care prevede ca "toate efectele juridice, poltice sau de alta natura produse ca urmare a exprimarii optiunii de catre primari, consilieri care urmare a Ordonantei 55 se pastreaza in integralitate".

acum 105 luni (24 Feb 2015)

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis, marti, ca primarii, consilierii care au trecut la alte partide ca urmare a aplicarii Ordonantei 55/2014 declarata neconstitutionala de CC, nu-si vor pierde mandatele.

Comisia a dezbatut proiectul de respingere a Ordonantei 55 privind migratia alesilor adoptand un amendament al PSD care prevede ca "toate efectele juridice, poltice sau de alta natura produse ca urmare a exprimarii optiunii de catre primari, consilieri care urmare a Ordonantei 55 se pastreaza in integralitate".

Comisia a respins in schimb toate amendamentele PNL care prevedeau ca alesii locali care au trecut la alt partid sa-si piarda mandatele, iar sumele privind indemnizatiile incasate de acestia sa fie recuperate.

Vicepresedintele Comisiei ,Teodor Nicolescu (PNL) a declarat dupa sedinta ca PNL va sesiza Curtea Constitutionala daca acest amendament va fi adoptat de plenul Camerei si al Senatului. Eu va garantez ca vom sesiza CC cu privire la legea de respingere a ordonantei, cand ea va fi adoptata si de catre Senat, daca nu cumva Senatul nu va ajunge la concluzia ca decizia CC trebuie respectata", a spus Nicolescu.

In replica vicepresedintele Comisiei, Ciprian Nica (PSD) a precizat ca alesii locali nu-si pierd mandatele, pentru ca nu are rost sa se creeze o instabilitate juridica.

Plenul Camerei urmeaza sa se pronunte asupra raportului Comisiei juridice privind respingerea Ordonantei 55, care a fost emisa inaintea alegerilor prezidentiale si prevedea ca pe o perioada 45 de zile alesii locali pot opta sa treaca la alt partid fara a-si pierde mandatul. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro