Comisia Iordache amana dezbaterea legislatiei penale. PNL: "Se submineaza politica penala a statului". USR: Se curata de dosare intreg Parlamentul

Comisia Iordache amana dezbaterea legislatiei penale. PNL:

Suspectii de coruptie nu mai pot fi arestati preventiv PSD si ALDE au mai propus urmatorul amendament: "Masura arestarii preventive a inculpatului poate fi luata si daca din probe rezulta suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit o infractiune intentionata contra vietii, o infractiune prin care s-a cauzat vatamarea corporala sau moartea unei persoane, o infractiune contra securitatii nationale prevazuta de Codul penal si alte legi speciale, o infractiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, de terorism si care vizeaza acte de terorism, falsificare de monede ori alte valori, santaj, viol, lipsire de libertate, ultraj, ultraj judiciar sau o alta infractiune comisa cu violenta si, cumulativ, pe baza evaluarii gravitatii faptei, a modului si a circumstantelor de comitere a acesteia, a anturajului si a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale si a altor imprejurari privitoare la persoana acestuia, se constata ca privarea sa de libertate este absolut necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol concret pentru ordinea publica".

acum 49 luni (14 Dec 2017)

UPDATE Luni dimineata, Comisia condusa de Florin Iordache va dezbate mai intai noile amendamente depuse la cele trei legi ale Justitiei, adoptate de Camera Deputatilor si ajunse la Senat, astfel incat luni dupa-amiaza sau marti dimineata tot pachetul referitor la reforma Justitiei sa fie votat in plenul Senatului, apoi sa fie trimis spre promulgare la Cotroceni. Luni, dupa ce va termina cu dezbaterile la legile Justitiei, Comisia Iordache va trece la dezbaterea Directivei eruopene privind prezumtia de nevinovatie, acolo unde PSD si ALDE au depus mai mute amendamente care ar slabi legislatia penala.

UPDATE Stelian Ion: Avem nevoie de un studiu din care sa reiasa in ce masura este implementata deja aceasta directiva europeana in legislatia europeana.

UPDATE Nicolae Moga (PSD): Ma asteptam ca azi sa nu fie convocata sedinta, sa pastram cele trei zile de doliu.

UPDATE Steluta Cataniciu (ALDE): Sper ca unii colegi sa renunte la tehnicile de manipulare prin presa.

Catalin Predoiu raspunde: Da, PNL este profund preocupat de drepturile cetatenilor, ale turor cetatenilor, nu doar ale celor care comit infractiuni.

UPDATE Marton Arpad (UDMR): Sper sa se doreasca implementarea Directivei si sa nu se traga de timp, pentru ca daca la 1 Aprilie 2018 nu avem legea, incalcam prevederile Directivei. Luni vom face dezbaterea pe Directiva si trebuie sa stim de unde plecam.

Predoiu: Domnul Cupsa (absent din sala - n.r) n-a fost de acord cu sedinta de azi.

UPDATE Catalin Predoiu (PNL): Am o solictare: aceea de a suspenda lucrarile acestei sedinte pe perioada doliului national. Mi s-a parut corect sa stim de la ce plecam, nu sa comunicam prin SMS.

UPDATE Florin Iodache: Nu trebuia sa avem sedinta, dar am tinut cont de solicitarea Guvernului de a fi adoptata Directiva in aceasta sesiune. (Este vorba de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro