Comisia Europeana cere autoritatilor romane explicatii privind modificarile propuse Legilor Justitiei

Comisia Europeana a solicitat autoritatilor romane proiectele privind modificarile Legilor Justitiei propuse de guvernarea PSD, prezentate de ministrul Tudorel Toader, intr-o conferinta de presa. Ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, intr-o conferinta de presa, miercuri, o serie de modificari la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, care ar urma sa ajunga in Guvern si apoi la Parlament ca proiecte de lege.

acum 35 luni (24 Aug 2017)

Comisia Europeana a solicitat autoritatilor romane proiectele privind modificarile Legilor Justitiei propuse de guvernarea PSD, prezentate de ministrul Tudorel Toader, intr-o conferinta de presa. Apoi vom studia cu atentie.Intre timp, vrem sa vedem ca autoritatile romane au urmat recomandarea noastra din raportul din ianuarie din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie .

Ministrul roman al Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, intr-o conferinta de presa, miercuri, o serie de modificari la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara si Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, care ar urma sa ajunga in Guvern si apoi la Parlament ca proiecte de lege.

CITESTE SI: Guvernul PSD viseaza la Justitia de pe vremea Rodicai Stanoiu. Lista celor mai controversate propuneri lansata de Tudorel Toader

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat ca va modifica legile Justitiei astfel incat presedintele Romaniei sa nu mai aiba dreptul de a numi conducerea Parchetului General si pe cea a DNA, iar Inspectia Judiciara sa treaca sub controlul ministerului sau.

Nu sunt singurele modificari controversate, presedintele Klaus Iohannis afirmand ca acesta este un atac impotriva statului de drept. Si Parchetul General, condus de Augustin Lazar a reactionat dur la planurile guvernarii PSD.

VEZI SI: Tudorel Toader si-a luat liber la doar o zi dupa scandalul privind propunerile de modificare a Legilor Justitiei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro