Comisia de revizuire a Constitutiei isi suspenda sedinta din lipsa de cvorum: PNL si PSD se acuza reciproc de boicot

Comisia de revizuire a Constitutiei isi suspenda sedinta din lipsa de cvorum: PNL si PSD se acuza reciproc de boicot

E adevarat insa ca pe ordinea de zi aveam doua puncte importante, propunerea colegilor liberali care ar dori sa luam totul de la zero si care ar dori sa incepem discutia de la principii si teze, pe care as fi vrut sa o pun in discutie si sa o aprobam si propunerea colegilor mei de la PSD, care doresc continuarea lucrarilor comisiei, sigur, pregatirea unui raport, analizarea amendamentelor care au fost respinse si scoaterea unora de pe ordinea de zi", a afirmat Chelaru.

acum 66 luni (12 May 2015)

Deputatii PNL Valeria Schelean si Gabriel Andronache au declarat, dupa suspendarea sedintei, ca lipsa de cvorum s-a datorat absentei reprezentantilor PSD la lucrari. Sper ca de data aceasta premierul Victor Ponta sa fie corect informat cu privire la ce s-a intamplat, astazi, la sedinta si sa nu mai acuze PNL-ul ca boicoteaza, ca saboteaza lucrarile comisiei sau ca aceasta comisie nu functioneaza din cauza reprezentantilor PNL.

In replica, presedintele comisiei de revizuire, senatorul PSD Ioan Chelaru, a aratat ca, daca de la PSD au lipsit trei parlamentari, de la PNL au lipsit doi reprezentanti. E adevarat insa ca pe ordinea de zi aveam doua puncte importante, propunerea colegilor liberali care ar dori sa luam totul de la zero si care ar dori sa incepem discutia de la principii si teze, pe care as fi vrut sa o pun in discutie si sa o aprobam si propunerea colegilor mei de la PSD, care doresc continuarea lucrarilor comisiei, sigur, pregatirea unui raport, analizarea amendamentelor care au fost respinse si scoaterea unora de pe ordinea de zi", a afirmat Chelaru.

"Noi suntem 10 la PSD, dumnealor sunt 9, deci va dati seama ca, practic, daca nu se ajunge la un acord politic, n-o sa putem continua la infinit lucrarile comisiei, numai de dragul de a ne afla in treaba. Solicit inca o data conducerii PNL sa reanalizeze pozitia si sper sa se razgandeasca si sa vina la lucrari in spiritul a ceea ce ne-am dorit noi, finalizarea procesului de revizuire", a mai spus senatorul PSD.

Deputatul liberal Valeria Schelean a revenit si cu un comunicat de presa, in care afima ca sedinta de marti a Comisiei pentru revizuirea Constitutiei nu a putut fi tinuta pentru ca nu a existat cvorumul necesar desfasurarii lucrarilor, "in conditiile in care parlamentarii PSD au absentat in masa".

"In acest context, doresc sa-l somez, din nou, pe Victor Ponta, sa renunte la a acuza reprezentantii PNL de b... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro