Comisia de Etica a TVR: Prezenta Monicai Ghiurco la Antena 3 este o posibila abatere disciplinara

Comisia de Etica a TVR: Prezenta Monicai Ghiurco la Antena 3 este o posibila abatere disciplinara

Directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, a solicitat Comisiei de Etica si Arbitraj (CEA) din Televiziunea Romana un punct de vedere cu privire la prezenta Monicai Ghiurco, jurnalist senior detasat la TVR 1, la editia speciala din 8 august pe care Antena 3 a consacrat-o pronuntarii sentintei in cazul lui Dan Voiculescu. Pe de alta parte, "in legatura cu dezideratul cunoasterii si respectarii regulamentelor din TVR de catre toti angajatii, indiferent de pozitia detinuta", membrii Comisiei de Etica si Arbitraj spun ca "saluta initiativa conducerii institutiei de a le reaminti salariatilor, printr-o postare pe intranet, prevederile din regulamentele interne (Regulamentul de organizare si functionare, Regulamentul intern si Codul de conduita) referitoare la relationarea cu presa si dezvaluirea informatiilor confidentiale".

acum 73 luni (19 Sep 2014)

Directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, a solicitat Comisiei de Etica si Arbitraj (CEA) din Televiziunea Romana un punct de vedere cu privire la prezenta Monicai Ghiurco, jurnalist senior detasat la TVR 1, la editia speciala din 8 august pe care Antena 3 a consacrat-o pronuntarii sentintei in cazul lui Dan Voiculescu.

Comisia de Etica si Arbitraj din TVR a analizat in sedintele din 2 si 3 septembrie acest caz, constatand ca prezenta jurnalistei Monica Ghiurco in emisiunea de la Antena 3 reprezinta o posibila abatere disciplinara si nu una de natura deontologica.

"Din informarea prezentata de directorul TVR 1 in sedinta Comitetului director din data de 13 august a.c., a carei copie a fost transmisa comisiei, rezulta ca jurnalista Monica Ghiurco a participat la emisiunea postului Antena 3 fara acordul prealabil al Comitetului director sau al presedintelui-director general, asa cum prevede Regulamentul de organizare si functionare al SRTv (cap. Aceasta inseamna ca, potrivit procedurilor si practicii din TVR, fapta - sesizata pe cale ierarhica - reprezinta o posibila abatere disciplinara a carei eventuala sanctionare se afla in sarcina administratiei, si nu una de natura deontologica, prevazuta in Statutul ziaristului din SRTv", spune Comisia de Etica din TVR, intr-un punct de vedere care a fost postat pe site-ul institutiei.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste zona de competenta a Comisiei de Etica si Arbitraj (eventualele aspecte de natura deontologica ale interventiei jurnalistei la Antena 3), membrii Comisiei spun ca au constatat "cu regret" ca Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, "s-a antepronuntat" inca din 19 august, intr-un interviu acordat unui ziar. In respectivul interviu, Stelian Tanase a spus ca acesta nu este din punctul sau de vedere "un caz", iar Monica Ghiurco "poate sa faca ce crede de cuviinta".

"In aceste conditii, este evident ca orice concluzie a comisiei care ar contrazice argumentat si pe baza regu... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro