Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 sustine: Basescu si Guvernul Boc au intreprins actiuni concrete pentru fraudarea alegerilor prezidentiale

Presedintele Basescu este acuzat si fals intelectual si uz de fals, iar membrii guvernului Boc de abuz in serviciu prin Hotararile de Guvern privind schimbarea prefectilor: "Aceste Hotarari de guvern sunt adoptate cu incalcarea legii, deoarece in momentul adoptarii de catre guvern, Hotararile de incetare a exercitarii functiei de prefect enumerate la punctul 8 nu fusesera publicate, deci nu existau (art.108 alin.4 din Constitutie).

acum 37 luni (6 Sep 2017)

Presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc ar fi intreprins "actiuni concrete pentru favorizarea fraudarii alegerilor", fiind indicate constituirea de grup infractional, fals si uz de fals, se arata in concluziile raportului Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, potrivit Mediafax.

UPDATE 14.30: Membrii liberali din Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 au luat decizia de a se retrage si de a nu participa la votul final al raportului, a anuntat, miercuri, deputatul liberal Daniel Fenechiu.

"Comisia a constatat actiuni concrete ale institutiei prezidentiale reprezentate de Traian Basescu si ale guvernului condus de Emil Boc pentru favorizarea fraudarii alegerilor in avantajul candidatului Traian Basescu.

Amploarea actiunilor care li se imputa fostului presedinte si membrilor Guvernului PDL de atunci a fost de natura de a schimba rezultatul alegerilor, se precizeaza in raportul comisiei.

Faptele pe care se intemeiaza concluzia comisiei se refera la demiterea ministrului de Interne Dan Nica, urmata de schimbarea tuturor ministrilor PSD cu ministri interimari de la PDL pe 1 octombrie 2010. In primul rand, este vorba de constituirea unui grup infractional organizat: "Astfel, Presedintele Romaniei - Traian Basescu- , impreuna cu primul ministru al Guvernului - Emil Boc - si cu ceilalti membri ai Guvernului Romaniei - Vasile Blaga, Gabriel Sandu, Gheorghe Pogea, Elena Gabriela Udrea, Radu Mircea Berceanu, Catalin Marian Predoiu, Adriean Videanu si Sorina Luminita Placinta s-au asociat in vederea comiterii de infractiuni care sa aiba drept consecinta favorizarea comiterii de infractiuni electorale, cu scopul de a-l avantaja pe candidatul Traian Basescu".

Presedintele Basescu este acuzat si fals intelectual si uz de fals, iar membrii guvernului Boc de abuz in serviciu prin Hotararile de Guvern privind schimbarea prefectilor: "Aceste Hotarari de guvern sunt adoptate cu incalcarea legii,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro