Comisia de ancheta a alegerilor din 2009. Andronic: Nu am niciun element ca in acea seara s-au desfasurat actiuni care sa duca la fraudarea alegerilor

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009. Andronic: Nu am niciun element ca in acea seara s-au desfasurat actiuni care sa duca la fraudarea alegerilor

ln UPDATE Mihai Fifor, presedintele Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009: Oamenii sunt deschisi. UPDATE Dan Andronic, in fata parlamentarilor: Am fost amenintat de un lider al PSD cu puscaria daca castiga Traian Basescu, in conditiile in care eu eram consultantul sau. Intrebari: Liviu Plesoianu (PSD): Ati scris ca un demnitar i-a spus presedintelui Traian Basescu ca "noi va garantam" al doilea mandat. Andronic: Un sondaj la ora 21.00 iti da rezultatul de la 19.00. Andronic: Nu am niciun element ca in acea seara s-au desfasurat actiuni care sa duca la fraudarea alegerilor. Daniel Fenechiu (PNL): Nu credeti ca puteti fi acuzat de instigare, dupa ce i-ati spus doamnei Kovesi sa-l potoleasca pe Vintu? Andronic: M-am referit la momentele de dupa vot, cel referitor la anchetarea si inculparea senatorului Catalin Voicu. Cu Traian Basescu, cu Catalin Harnagea, cu Ion Cristoiu, cu Sebastian Ghita, de la care am aflat multe lucruri. Intrebat ce asteapta de la aceaste audieri, Andronic a raspuns: "Vreau sa aflam macar o parte a adevarului".

acum 27 luni (22 May 2017)

ln UPDATE Mihai Fifor, presedintele Comisiei de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009: Oamenii sunt deschisi. Vom invita pe toata lumea la aceasta comisie.E important sa nu ne grabim foarte tare pentru ca sunt informatii interesante care apar dupa primele audieri. Reporter: Andronic a facut referire de mai multe ori la intalnirea de la domnul Coldea din 2013? Ne puteti da un orizont de timp cand personaje cheie vor fi chemate?Miercuri vom decide lista de persoane pentru saptamana viitoare.

UPDATE Dan Andronic, in fata parlamentarilor: Am fost amenintat de un lider al PSD cu puscaria daca castiga Traian Basescu, in conditiile in care eu eram consultantul sau. Iar doamna Kovesi fusese anuntata de Mircea Geoana cu trei zile inainte ca va fi schimbata daca va iesi el presedinte, intrucat primise un aviz negativ de la CSM. La 11.00 s-a terminat intalnirea de la Gabriel Oprea.

Intrebari:

Liviu Plesoianu (PSD): Ati scris ca un demnitar i-a spus presedintelui Traian Basescu ca "noi va garantam" al doilea mandat.

Andronic: Nu va pot spune, pentru ca am datoria sa-mi protejez sursele. Era o celula de criza dedicata unui moment de criza. Era o atmosfera in care oamenii discutau ca si cum se cunosteau de foarte mult timp.

Robert Turcescu (PMP): Le-ati comunicat faptul ca presedintele Traian Basescu, dupa cum va spusese la telefon, era sigur pe victorie?

Andronic: Un sondaj la ora 21.00 iti da rezultatul de la 19.00.

Cezar Preda (PNL): De ce nu ati scris aceste lucruri dupa doua zile?

Andronic: Daca vi se pare ca am facut o infractiune...

Steluta Cataniciu (ALDE): Ce anume v-a determinat sa spuneti ca atmosfera era tensionata in casa la Gabriel Oprea?

Andronic: Toata lumea se interesa de rezultate. Strada era plina de masini, de aghiotanti.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro