Comisia de ancheta a activitatii ANRE incepe audierile companiilor. Iancu ameninta presedintele OMV Petrom: Vom declina informatiile catre DNA

Comisia de ancheta a activitatii ANRE incepe audierile companiilor. Iancu ameninta presedintele OMV Petrom: Vom declina informatiile catre DNA

Atacul lui Iancu la companiile din energie Presedintele Comisiei, Iulian Iancu, a anuntat, recent, ca reprezentantii OMV Petrom vor fi chemati la audieri in cadrul comisiei de ancheta pentru activitatea ANRE, pentru a oferi informatii legate de manipularea pietei de energie si de cresterea artificiala a preturilor, in conditiile in care Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei si, de asemenea, fost director in cadrul OMV Petrom, a scris intr-o postare pe Facebook ca recentele modificari aduse Legii gazelor ii favorizeaza pe rusii de la Gazprom. In aceasta saptamana, Iulian Iancu a mai acuzat ca Gazprom-OMV vrea sa mute pe bursa de la Viena tranzactiile cu gaze din Romania: "Bursa de la Viena a transmis autoritatilor din Romania doua scrisori prin care isi exprima interesul sa fie platforma de tranzactionare a gazelor romanesti, iar aceasta situatie i-ar avantaja pe cei de la Gazprom si OMV".

acum 36 luni (26 Oct 2017)

Iulian Iancu a precizat ca nici nu este nevoie de cvorum si dupa ce a primit argumente ca este necesar cvorum a continuat sedinta spunand ca "va fi consemnat".

Iancu a sustinul ulterior ca a invitat-o la sedinta si pe Mariana Gheorghe, presedintele OMV Petrom, insa aceasta a trimis o scrisoare prin intermediari prin care a sustinut ca tematica sedintei "este complexa" si ca ar prefera sa trimita raspunsuri in scris la intrebarile comisiei. "Am revenit si am invitat-o mentionandu-i ca in cazul in care nu se prezinta personal vom declina catre DNA si DIICOT informatiile pe care le culegem cu referire la obiectul comisiei de ancheta", a transmis el.

- STIREA INITIALA -

Potrivit unui anunt al Comisiei, la sedinta de joi, care incepe la ora 10.00, au fost invitati conducatorii urmatorilor operatori: Transelectrica, Dispecerul Energetic National, Transgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz, Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia si Elcen Bucuresti.

Hotararea 68/2017 pentru constituirea Comisiei parlamentare de ancheta a activitatea ANRE arata ca poate fi invitata in Comisia de ancheta orice persoana care poate avea cunostinta despre o fapta sau o imprejurare de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii comisiei si care accepta sa fie audiata. Persoana invitata poate raspunde si in scris Comisiei parlamentare de ancheta, furnizand informatiile solicitate, sau poate transmite prin posta documente sau celelalte mijloace de proba pe care le detine si care sunt utile Comisiei parlamentare de ancheta.

Atacul lui Iancu la companiile din energie

Presedintele Comisiei, Iulian Iancu, a anuntat, recent, ca reprezentantii OMV Petrom vor fi chemati la audieri in cadrul comisiei de ancheta pentru activitatea ANRE, pentru a oferi informatii legate de manipularea pietei de energie si de cresterea artificiala a preturilor, in conditiile in care Ra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro