Comisia "Alegeri 2009" a ajuns la prima concluzie: suntem penibili

Comisia

Oprea le-a transmis parlamentarilor ca, daca vor sa-i puna intrebari, sa ceara voie mai intai de la procurori, pentru ca el a fost deja audiat la Parchet pe acest subiect si, daca ar repeta informatiile povestite in fata anchetatorilor, ar putea fi acuzat apoi ca saboteaza ancheta in curs. Miza audierilor de ieri a fost alta: parlamentarii ar fi vrut sa afle de la Oprea, Iordanescu sau Ontanu daca, intr-adevar, in acea seara, sefii SRI George Maior si Florian Coldea, precum si procurorul general Laura Kovesi au fost invitati la chermeza. Discutii aprofundate despre sufragerie lui Oprea Cu scopul de a afla daca Ontanu si Iordanescu au stat separat de Maior si Kovesi, asa cum sustine Dan Andronic, parlamentarii din Comisia de ancheta au insistat cu intrebari despre casa lui Gabriel Oprea.

acum 30 luni (1 Jun 2017)

Urmau sa fie audiati politicienii pomeniti de Dan Andronic in dezvaluirile despre celebra noapte in care Traian Basescu a fost reales la mustata presedinte: Gabriel Oprea, Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu.

Inca de dimineata, Gabriel Oprea, gazda ospatului din urma cu 8 ani, la care ar fi participat capii "institutiilor de forta", a preferat sa trimita o scrisoare in loc sa vina la audieri. Oprea le-a transmis parlamentarilor ca, daca vor sa-i puna intrebari, sa ceara voie mai intai de la procurori, pentru ca el a fost deja audiat la Parchet pe acest subiect si, daca ar repeta informatiile povestite in fata anchetatorilor, ar putea fi acuzat apoi ca saboteaza ancheta in curs. "Vom transmite o scrisoare procurorului general al Romaniei prin care sa aratam din nou obiectivele Comisiei de ancheta si, totodata, o sa trimitem o noua invitatie domnului Gabriel Oprea pentru a veni in fata Comisiei", explica Mihai Fifor, presedintele Comisiei de ancheta. Avea sa fie contrazis de situatie cateva minute mai tarziu.

"Suntem intr-o situatie penibila"

Pe ordinea de zi era programat Anghel Iordanescu, unul dintre apropiatii lui Gabriel Oprea. Fostul antrenaror al echipei nationale de fotbal a recunoscut din start ca a fost acasa la fostul lider al UNPR in acea seara. Miza audierilor de ieri a fost alta: parlamentarii ar fi vrut sa afle de la Oprea, Iordanescu sau Ontanu daca, intr-adevar, in acea seara, sefii SRI George Maior si Florian Coldea, precum si procurorul general Laura Kovesi au fost invitati la chermeza. Intrebat pe cine a mai vazut in casa la Oprea, Iordanescu a raspuns: "Sunt subiect intr-o cauza penala pe acest subiect, deci imi este foarte greu sa dau explicatii mai ample. Avand aceasta calitate de martor in acest dosar penal, n-as vrea sa obstructionez ancheta si am sa ma abtin de la comentarii. Cereti declaratia mea scrisa de la Parchetul General si veti avea acolo toate informatiile pe care le-am dat".

In acel mome... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro