Comisarul-sef de Politie din Ialomita care a vaslit in "barca de aur" de la Jocurile Olimpice

Doina Spircu (45 de ani) lucreaza in prezent la departamentul de Resurse Umane al Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita. PRIMUL AUR MONDIAL, LA MILANO Si cum orice poveste de succes are si un inceput, cea a Doinei Spircu se tese in anul 1985 cand, eleva fiind la Slobozia, a fost selectata sa faca parte din lotul de viitoare canotoare pe care intentionau sa-l pregateasca reprezentantii Clubului Sportiv Scolar de la Constanta. Alaturi de Romania, aurul olimpic de la Atlanta la proba de canotaj era ravnit de echipajele Americii, Canadei si Belarusului. La fel de emotionant a fost si momentul in care, la revenirea in tara, pe aeroport, delegatia a fost intampinata de zeci de oameni care au tinut sa le ofere flori si sa le multumeasca pentru ca s-au intors acasa invingatoare.

acum 107 luni (15 Aug 2015)

Doina Spircu (45 de ani) lucreaza in prezent la departamentul de Resurse Umane al Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita. Sunt 13 ani de cand a renuntat la cariera sportiva de performanta si a decis sa aiba o viata simpla, obisnuita. Drept recompensa pentru faptul ca a reusit sa devina campioana olimpica, autoritatile locale din Slobozia i-au oferit, in anul 2002, titlul de "Cetatean de onoare" al orasului. Totusi, cand vine vorba despre distinctiile si premiile pe care le-a obtinut de-a lungul carierei sportive, scanteia invingatorului i se aprinde in privire si incepe sa rememoreze clipele pe care le-a trait in momentul in care, in 1996, la Atlanta, devenea campioana olimpica la canotaj. PRIMUL AUR MONDIAL, LA MILANO Si cum orice poveste de succes are si un inceput, cea a Doinei Spircu se tese in anul 1985 cand, eleva fiind la Slobozia, a fost selectata sa faca parte din lotul de viitoare canotoare pe care intentionau sa-l pregateasca reprezentantii Clubului Sportiv Scolar de la Constanta.

Doina Spircu, dupa competitia de la Atlanta FOTO: arhiva personala Ne-au explicat cei de la Constanta cam despre ce este vorba si am plecat la clubul de acolo. Am dat cateva probe, iar dupa trei saptamani, mi s-a comunicat faptul ca am fost acceptata sa fac parte din viitorul lot de canotoare care urma sa fie pregatit de Clubul Sportiv Scolar Constanta. Dupa ce a trecut testul pionieratului in sportul cu vasle, canotoarea din Slobozia a fost legitimata in cadrul unui alt club de la malul marii, Stiinta Constanta. Prima medalie de aur a obtinut-o, insa, la Campionatul Mondial de canotaj, din anul 1988, organizat in Italia, la Milano, in cadrul probei de 4+1. Sustinuta de noua echipa careia i s-a alaturat, sportiva a reusit sa doboare toate recordurile si sa ocupe, in cadrul respectivei competitii, prima pozitie a podiumului. Aruncand o privire in trecut, ea recunoaste faptul ca aurul de la Milano a fost cartea sa de vizita, ce avea sa-i consolideze pozitia in vii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro