Cometa care ar putea distruge Pamantul peste 20 de ani. Teoria controversata a unor oameni de stiinta

Cometa care ar putea distruge Pamantul peste 20 de ani. Teoria controversata a unor oameni de stiinta

(Graham Hancock este autorul unei carti de mare succes, iar acum va publica o continuare/FOTO Daily Mirror) Potrivit noii carti, impactul devastator va avea loc peste aproximativ 20 de ani si va fi similar cu un dezastru de proportii care ar fi avut loc in trecut, acum 12.800, cand o civilizatie straveche, numita Magicienii de catre autor, a fost distrusa tot de coliziunea cu o cometa.

acum 59 luni (15 Sep 2015)

Americanul Graham Hancock, autorul unei carti best-seller, sustine ca specia umana va disparea dupa ce planeta noastra va fi lovita de resturile unei comete uriase.

Noua carte a lui Hancock, intitulata "Magicienii Zeilor: Intelepciunea uitata a civilizatiei pierdute de pe Terra", se bazeaza pe teoria unor oameni de stiinta, astronomul Bill Napier si astrofizicianul Victor Clube, potrivit carora planeta noastra este amenintata de fragmentele unei comete foarte mari, ascunse intr-un nor de meteoriti, care se indreapta spre Pamant. Lucrarea este continuarea cartii de mare succes publicata de Hancock in anul 1995, "Amprentele Zeilor", care s-a vandut in peste trei milioane de exemplare, scrie publicatia "Daily Mirror".

(Graham Hancock este autorul unei carti de mare succes, iar acum va publica o continuare/FOTO Daily Mirror)

Potrivit noii carti, impactul devastator va avea loc peste aproximativ 20 de ani si va fi similar cu un dezastru de proportii care ar fi avut loc in trecut, acum 12.800, cand o civilizatie straveche, numita Magicienii de catre autor, a fost distrusa tot de coliziunea cu o cometa. Cometa ar fi lovit Antarctica, distrugand civlizatia infloritoare care se dezvolta acolo, cu mii de ani inainte de inventarea rotii si a civilizatiilor pe care le cunoastem noi acum. De data aceasta, specia umana ar putea fi distrusa complet, pentru ca impactul cu resturile cometei uriase va fi de o mie de ori mai devastator decat explozia simultana a bombelor atomice existente in lume. Aici s-ar ascunde, imposibil de observat, ramasitele unei comete uriase, aceeasi care a lovit planeta acum 12.800 de ani, cred astronomul Bill Napier si astrofizicianul Victor Clube, care au lansat teoria pe care se bazeaza cartea lui Hancock.

Teoria prezentata in cartea lui Hancock este criticata de multi oameni de stiinta, iar un documentar difuzat de canalul de televiziune BBC Horizon a inc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro