Comertul online face victime: Vitantis Shopping Center va fi restructurat, iar hipermarketul Carrefour se va inchide

Comertul online face victime: Vitantis Shopping Center va fi restructurat, iar hipermarketul Carrefour se va inchide

Vitantis Shopping Center a fost inaugurat in septembrie 2008 si a reprezentat, la momentul respectiv, cel mai mare proiect de retail din Bucuresti, avand peste 36.000 mp de suprafata inchiriabila. Celelalte unitati comerciale (printre care Praktiker, Casa Rusu, Diego) vor continua sa functioneze ca si pana acum, aspect justificat de performantele inregistrate de catre acestea, dar si de cererea mare existenta pe piata pentru bunurile si serviciile oferite.

acum 53 luni (8 Jan 2018)

Vitantis Shopping Center a fost inaugurat in septembrie 2008 si a reprezentat, la momentul respectiv, cel mai mare proiect de retail din Bucuresti, avand peste 36.000 mp de suprafata inchiriabila. Proiectul a fost achizitionat in 2014 de catre Revetas Capital Fund 1, un fond de investitii imobiliar axat pe Centrul si Estul Europei.

Revetas Capital Advisors, o entitate specializata in administrarea fondurilor de investitii din domeniul imobiliar, transmite ca decizia se materializeaza ca reactie atat la schimbarile consistente survenite in mediul micro si macro de retail, cat si la impactul comertului on-line asupra comportamentului de cumparare din intreaga industrie. Galeria comerciala este ancorata din punct de vedere comercial de existenta hipermarketului Carrefour, care va inceta sa functioneze incepand cu data de 15 ianuarie.

"Dupa o analiza atenta si fundamentata, am agreat impreuna cu partenerul nostru, Revetas Capital, sa inchidem hipermarketul Carrefour din Vitantis Shopping Center, avand in vedere schimbarea mediului de piata si a preferintelor clientilor nostri din zona aferenta, pe parcursul celor 10 ani de operare", au transmis reprezentantii hypermarketului.

Celelalte unitati comerciale (printre care Praktiker, Casa Rusu, Diego) vor continua sa functioneze ca si pana acum, aspect justificat de performantele inregistrate de catre acestea, dar si de cererea mare existenta pe piata pentru bunurile si serviciile oferite.

"Revetas a explorat un portofoliu extins de oportunitati privind restructurarea Vitantis, fiind dedicat ideii de augmentare a potentialului acestuia, remodelarea integrala si repozitionarea pe piata fiind singurele solutii viabile, capabile sa ofere o valoare sustenabila pe termen lung", a explicat Vlad Dragoescu, Administratorul societatii Vitantis SRL. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro