Comerciantii, banuiti ca scumpesc produsele odata cu majorarea salariului minim pe economie. Teodorovici: "Statul nu poate interveni"

Comerciantii, banuiti ca scumpesc produsele odata cu majorarea salariului minim pe economie. Teodorovici:

Salariul minim brut pe economie creste la 1.050 lei/luna de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, potrivit Hotararii nr.

acum 61 luni (5 Jul 2015)

"Controale se pot face, dar pe anumite zone"

"Trebuie spus foarte clar, si stim foarte bine cu totii, piata se regleaza si singura. Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situatii, de creare de monopol, situatii in care are parghiile legale sa o faca", a spus Teodorovici. Nu poti sa nu-l lasi pe operatorul economic sa aiba o astfel de crestere de pret la un anumit produs ca urmare a cresterii nivelului salariului minim pe economie. Dar, atata timp cat stimulam piata, speranta este ca apare concurenta mai mare, care face automat ca aceste preturi sa scada", a spus ministrul Finantelor, la o conferinta de presa. Salariul minim a crescut la 1.050 de lei brut

Eugen Teodorovici a efectuat, vineri, o vizita in judetul Bistrita-Nasaud, ocazie cu care a avut intrevederi, alaturi de presedintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan, si prefectul judetului, Ioan Tintean, cu oamenii de afaceri bistriteni, cu Administratia Judeteana a Finantelor Publice si a vizitat mai multe companii din municipiul Bistrita.

Salariul minim brut pe economie creste la 1.050 lei/luna de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore in medie pe luna in anul 2015, potrivit Hotararii nr. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro