Colonul iritabil, afectiunea "vietii moderne", afecteaza mii de tineri. Care sunt principalii factori declansatori

Colonul iritabil, afectiunea

Precautii in folosirea crusinului, in cazul constipatiei In cazul constipatiei, specialistul mai recomanda terapia cu plante care stimuleaza peristaltismul intestinal, plante emoliente: "crusinul, care se foloseste dupa un an de la recoltare sau se stabilizeaza prin supunerea la o temperatura de 100 de grade, pentru a se transforma antranolii in antrachinone.

acum 82 luni (16 Jan 2017)

Colonul iritabil este o afectiune benigna, care deregleaza echlibrul dintre activitatea secretorie a mucoase si activitatea motorie a intestinului. "Boala este declansata atat de factori interni (toxici, virali, functionali), cat si de psiho-emotionali (stres, emotii, insomnii, anxietate)", arata biologul Maria Pop in cartea sa "Terapia cu plante medicinale si suplimente alimentare. Avand in vedere ca stresul este una din cele mai frecvente cauze ale unor afectiuni, nu e de mirare ca incidenta acestei boli este intr-o continua crestere. Aceasta poate duce, in timp, la agravarea bolii, astfel ca este obigatorie prezenta la medic, inca de la primele simptome. Medicul va pune diagnositcul si va stabili o schema de tratament si un regim alimentar.

Tratamentul insa poate fi completat prin fitoterapie care, spun specialistii, poate fi de mare ajutor in reglarea functiilor. Aceste plante pot forma un amestec din care se face o infuzie din o lingura de plante la 200 ml de apa, se infuzeaza 10 minute si se beau doua-trei cani pe zi, indulcite", mai arata profesorul biolog.

Si pentru ca stresul este cel mai frecvent cauza acestei afectiuni, tinctura de valeriana poate fi un remediu in acest caz. "Cate 20 de picauri, de trei ori pe zi", completeaza biologul Maria Pop.

Ea insa arata ca regimul de viata este foarte important in aceste afectiuni si recomanda mese regulate, zilnic, pentru stimularea evacuarii colonului; consumarea gelului de aloe inainte de mese, cu 30 de minute;

Precautii in folosirea crusinului, in cazul constipatiei

In cazul constipatiei, specialistul mai recomanda terapia cu plante care stimuleaza peristaltismul intestinal, plante emoliente: "crusinul, care se foloseste dupa un an de la recoltare sau se stabilizeaza prin supunerea la o temperatura de 100 de grade, pentru a se transforma antranolii in antrachinone. Crusinul nu se utilizeaz... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro