Colectionarul de pasari exotice care creste sute de exemplare intr-o camera speciala. A invatat papagali sa vorbeasca: "Lectiile incep cand sunt mici"

Colectionarul de pasari exotice care creste sute de exemplare intr-o camera speciala. A invatat papagali sa vorbeasca:

Inca din copilarie, Aurel Barzava se ocupa de cresterea porumbeilor, desi a locuit multa vreme intr-un apartament de bloc. Colectionarul de pasari si-a propus sa achizitioneze, in acest an, si un exemplar de Ara: "Sper ca in acest an sa achizitionez un exemplar de Ara, care este considerat , datorita frumusetii si inteligentei sale. Aurel Barzava a reusit sa obtina titlul de campion la "Expozitia judeteana de pasari si animale mici de rasa", care a avut loc in acest an. "De exemplu, pentru a avea acasa o pereche de perusi e nevoie de o colivie care se gaseste la magazinele de specialitate, mancare si apa.

acum 38 luni (1 Apr 2017)

Inca din copilarie, Aurel Barzava se ocupa de cresterea porumbeilor, desi a locuit multa vreme intr-un apartament de bloc.

"Am inceput la varsta de 12 ani sa am grija de porumbei. Stateam la bloc atunci, dar asta nu m-a impiedicat sa ma ocup de cresterea pasarilor. A pornit totul de la o o pereche de porumbei voiajori pe care i-am cumparat din piata, dupa care acestia s-au inmultit. Porumbeii erau dusi la o anumita distanta de casa si erau declarati castigatori cei care ajungeau primii", ne povesteste Aurel primele sale experiente legate de cresterea pasarilor.

"In balconul de la bloc aveam, la un moment dat, cateva sute de pasari. Cu timpul, am amenajat la tara, in comuna Danesti, o incapere dotata si cu o soba pentru a asigura un climat prielnic pentru ca pasarile sa nu aiba de suferit. "Acum sunt in jur de 300 de pasari de reproducere, la care se adauga puii care au inceput sa apara", ne-a spus crescatorul. Marele Alexander, cel mai important exemplar Aurel Barzava creste 12 specii de pasari exotice, dintre care cele mai importante sunt canarii, zebrele australiene, nimfele, micul si marele Alexander, gould amandine si pescarusii japonezi. Colectionarul de pasari si-a propus sa achizitioneze, in acest an, si un exemplar de Ara: "Sper ca in acest an sa achizitionez un exemplar de Ara, care este considerat , datorita frumusetii si inteligentei sale. Papagalii vorbitori Aurel Barzava a reusit sa invete o pereche de papagali sa vorbeasca, ceea ce este o adevarata performanta. "Este vorba despre o pereche de papagali din specia micul Alexander care au invatat spuna cursiv cam zece cuvinte simple, cum ar fi si . Micul Alexander si Jako sunt papagalii cei mai receptivi si care pot invata mai usor sa vorbeasca. Gorjeanul ne marturiseste ca cresterea pasarilor exotice reprezinta mai mult o pasiune decat o afacere, pentru ca o mare parte din castigurile realizate le reinvesteste in achizitionarea de noi specii si in crearea de conditii mai bune.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro