Colectia neconventionala din sura: canapea din rumegus, masa din gheata - o poveste cu sase artisti, flori de nu-ma-uita si Brancusi

Colectia neconventionala din sura: canapea din rumegus, masa din gheata - o poveste cu sase artisti, flori de nu-ma-uita si Brancusi

Imaginati-va o sura taraneasca care are inauntru o masa din gheata ce sta sa se topeasca, o canapea din rumegus, farfurii stilizate prinse de o barna deasupra canapelei, un pat cu asternuturi albe, veioze, scaune din lemn pictate cu motive gorjene , camasi taranesti stilizate si bezele cat pumnul de mari. Cat priveste florile de nu-ma-uita, gandurile fiecaruia zboara fie la asocieri poetice (Ioan Sumedre Jr.), la florile din gradina mamei (Andreea Radu) sau la vacantele din copilarie la bunici (Daniela Maier), fie la simboluri ce tin de viata si creatie - "Floare de Nu-Ma-Uita era in Al II-lea Razboi Mondial, in Germania, simbolul unei asociatii de lauze", spune Hadean.

acum 69 luni (11 Jun 2015)

Imaginati-va o sura taraneasca care are inauntru o masa din gheata ce sta sa se topeasca, o canapea din rumegus, farfurii stilizate prinse de o barna deasupra canapelei, un pat cu asternuturi albe, veioze, scaune din lemn pictate cu motive gorjene , camasi taranesti stilizate si bezele cat pumnul de mari. Nu este niciun vis, este proiectul "Nu ma uita" al unor 6 artisti din tot atatea domenii care si-au propus sa aduca un omagiu lui Constantin Brancusi: decoratorul Genoveva Hossu, pictorita Andreea Radu, arhitecta Daniela Maier, ceramistul Ioan Sumedre Jr., fashion designerul Lucian Broscatean si Chef Adrian Hadean.

Expozitia este o imbinare a vechiului cu noul, a recelui cu caldul, iar decorul ales pentru prezentarea ei la Cluj a fost Muzeul Satului din Cluj. "Iubirea pentru meseria noastra, pentru cei din jurul nostru si pentru tot ce ne inconjoara. Nu Ma Uita e un exercitiu complex, o iubire imaginara intre Brancusi si Pogany, dualismul dintre arhaicul lui Brancusi si complexitatea lui Pogany. E un omagiu adus geniului, adus pasiunii noastre si creatiei", completeaza decoratoarea.

Proiectul, gandit de Genoveva Hossu, a adus impreuna 6 artisti din domenii diferite - design interior, design de produs, design vestimentar, pictura si arta culinara -, 6 prieteni care au creat impreuna.

"Sunt creatii unice, combinatii intre materiale traditionale si avantgardiste", adauga Genoveva Hossu. Cat programul de lucru al unui bugetar

Cand intri in sura, ochii iti cad prima data pe o masa din gheata din care cad picuri de apa. Iubirea e efemera si trebuia cumva exprimata, iar aceasta masa din gheata se potriveste.

In stanga e o canapea din rumegus acoperita cu un material din plastic - des folosit in partea de aranjamente contemporane, ne spune designerul vestimentar Lucian Broscatean - iar langa ea e o lampa arcuit, in forma de cobra - in opinia lui Adrian Hadean.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro