Codul galben de vant, prelungit in Capitala: 23 de copaci cazuti si balcoane smulse

Codul galben de vant, prelungit in Capitala: 23 de copaci cazuti si balcoane smulse

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de sambata pana duminica seara va ploua in aproape toata tara, iar vantul va avea intensificari temporare in toate regiunile, cu viteze ce vor depasi 50-60 de kilometri pe ora, iar la munte si in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si Moldova vor fi rafale de peste 60-70 de kilometri pe ora. La munte va continua sa ninga, iar in Carpatii Meridionali si de Curbura, cu precadere la altitudini de peste 1.400 m, vantul va sufla tare, cu peste 90-100 de kilometri pe ora, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri, potrivit avertizarii cod portocaliu emise de Administratia Nationala de Meteorologie.

acum 87 luni (13 Nov 2016)

UPDATE Intre orele 08:00-12:30,pompierii au actionat in 75 de situatii generate de vantul puternic (copaci cazuti, elemente de constructie sau bannere desprinse).

UPDATE Circulatia este blocata, duminica, la intersectia strazilor Grivita si Semicercului din Capitala, dupa ce un copac a fost doborat de vant, fiind rupte si firele de tensiune care alimenteaza troleibuzele, potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei.

Copacul doborat de vantul puternic a blocat ambele benzi de circulatie din zona strazilor Grivita si Semicercului. Unde au intervenit pompierii

Potrivit unei comunicari ISU, echipajele de pompieri ale ISUBIF intervin "pentru limitarea consecintelor rezultate in municipiul Bucuresti si judetul Ilfov. De la ora 08:00 pana la 10:30, au fost gestionate 37 interventii pentru indepartarea copacilor cazuti pe autoturisme sau pe carosabil, a bannerelor, a panourilor publicitare, a elementelor de constructii de pe fatadele blocurilor, respectiv a stalpilor de electricitate rupti sau in pericol de cadere. In prezent sunt in desfasurare 41 de interventii, la care se adauga un numar semnificativ de apeluri care sunt primite in acest moment".

Echipajele ISU au intervenit si noaptea trecuta, intre orele 22.16 si 23.30, pentru a indeparta 23 copaci doborati de furtuna, dintre care 16 in Bucuresti si trei in Ilfov, a declarat, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile. Doua antene care au fost doborate de vantul puternic

Cele mai multe interventii au fost pe strazi din Sectorul 3, printre care zona Dristor, bulevardul Nicolae Grigorescu si bulevardul Theodor Pallady.

De asemenea, echipajele ISU Bucuresti-Ilfov au fost solicitate sa intervina si pentru indepartarea a doua antene care au fost doborate de vantul puternic.

Potrivit Administratiei Nationale d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro