Codul Fiscal si taierea investitiilor publice ameninta economia

Iar acest lucru are efecte pe termen lung in privinta cresterii economice, mai ales cand ai o tara care se sufoca din lipsa infrastructurii", a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, la Conferinta de Risc de Tara Coface. Daca nu poti ajuta, macar nu incurca, este de parere fostul viceguvernator al BNR, Cristian Popa, care spune ca: "Trebuie stimulate investitiile, mai ales in sensul de a reduce piedicile in calea investitorilor si investit in inovare si educatie".

acum 110 luni (30 Apr 2015)

Romania nu poate avea o crestere economica sustenabila fara investitii publice in infrastructura si fara investitii private. Iar efortul de ieftinire a banilor descurajeaza economisirea, adica viitorul instrument pentru investitii sunt de parere economistii.

Cat de durabila este cres-terea economica de 2-3% din PIB pe care mizeaza Romania? Iar acest lucru are efecte pe termen lung in privinta cresterii economice, mai ales cand ai o tara care se sufoca din lipsa infrastructurii", a declarat Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, la Conferinta de Risc de Tara Coface. Iar

Florian Libocor, economist-sef BRD vine cu un exemplu concret: Transilvania, care are o infrastructura bine dezvoltata, fata de Moldova. Rezultatul, in Transilvania, in comparatie cu Moldova, somajul este scazut, iar venitul pe cap de locuitor este mai ridicat.

Daca nu poti ajuta, macar nu incurca, este de parere fostul viceguvernator al BNR, Cristian Popa, care spune ca: "Trebuie stimulate investitiile, mai ales in sensul de a reduce piedicile in calea investitorilor si investit in inovare si educatie". Este un pericol foarte mare sa dispui de bani multi si ieftini fiindca incepi sa investesti in orice domeniu, chiar si in cele neprofitabile, la fel cum s-a intamplat in Grecia", atentioneaza Lazea. Reamintim faptul ca BNR a redus in decurs de cateva luni, in repetate randuri, dobanda de politica monetara, care a ajuns la un nivel-record. De asemenea, Banca Centrala Europeana a lansat un plan de salvare a zonei euro, urmand sa injecteze in total 1.080 miliarde euro pana in septembrie 2016 pentru a achizitiona obligatiuni guvernamentale.

Ionut Dumitru spune ca implementarea Codului Fiscal, in varianta in care a fost trimis in Parlament, va duce la cresterea deficitului bugetar peste 3% in 2016 si peste 5% in 2019, astfel ca toata consolidarea fiscala obtinuta in ultimii ani va fi anulata, avand in vedere ca deficitul bugetar trebuie mentinut la 1% din PIB. A... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro