Codul Fiscal, pe masa liderilor politici. Gabriel Oprea, catre jurnalisti: Veti fi placut surprinsi!

Codul Fiscal, pe masa liderilor politici. Gabriel Oprea, catre jurnalisti: Veti fi placut surprinsi!

De asemenea, am convenit ca Guvernul sa prezinte un proiect de buget pana la 15 noiembrie si am convenit sa avem consultari similare si pe marginea bugetului de stat. La masa negocierilor s-au asezat, de o parte, reprezentantii Opozitiei, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, carora li s-a alaturat Kelemen Hunor, in timp ce sefii coalitiei de guvernare, respectiv Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul Gabriel Oprea si Valeriu Zgonea s-au asezat de cealalta parte a mesei.

acum 46 luni (27 Aug 2015)

UPDATE Alina Gorghiu: Am agreat reducerea TVA avand in vedere ca ne vom incadra in tinta de deficit. De asemenea, s-a discutat ca, in eventualitatea cresterii economice, sa fie micsorata povara pe munca. Dialogul a fost foarte bun si cred ca acest inceput inseamna ca putem avea si un dialog care sa insemne masuri coerente si sustenabile pentru Romania.

UPDATE Liviu Dragnea: "La discutiile de astazi am urmarit ca in proiectul bugetului pe 2016 si in prevederile Codului Fiscal sa ne incadram intr-un deficit sub 2%. TVA va fi redusa la 20% din ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017 se reduce la 19%. Taxa pe stalp va fi eliminata din 2017, cu o singura exceptie, ceruta de ministrul Agriculturii, domnul Daniel Constantin.

De asemenea, am convenit ca Guvernul sa prezinte un proiect de buget pana la 15 noiembrie si am convenit sa avem consultari similare si pe marginea bugetului de stat. Am convenit sa nu semnam un acord, nu cred ca e nevoie de un document, pentru ca suntem cu totii oameni responsabili. Din calculele noastre, proiectul de buget pentru 2016, care cuprinde inclusiv majorarea salariilor medicilor, se incadreaza intr-un deficit sub 2%, cam de 1,7%", a spus Dragnea. Vicepremierul Gabriel Oprea a iesit din sedinta si a afirmat ca a fost un "dialog constructiv" intre liderii politici.

"Cred ca este un dialog constructiv si se va vedea acest lucru. Veti fi placut surprinsi ca liderii de partide acum se armonizeaza si veti vedea ca a fost foarte buna intalnirea. La masa negocierilor s-au asezat, de o parte, reprezentantii Opozitiei, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, carora li s-a alaturat Kelemen Hunor, in timp ce sefii coalitiei de guvernare, respectiv Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul Gabriel Oprea si Valeriu Zgonea s-au asezat de cealalta parte a mesei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro