Codul bunelor maniere la masa, capcane de evitat: "Nu se inmoaie painea in supa si nici in sos"

Codul bunelor maniere la masa, capcane de evitat:

Felia de paine se rupe pe masura ce mancam, in timp ce sandviciurile mari se taie cu cutitul si se mananca cu furculita. Cartofii nu se taie cu cutitul si nu se zdrobesc cu furculita in farfurie. Muraturile, gogosarii, castravetii murati: Cand se ofera in castroane, castraveciorii si gogosarii se iau cu furculita proprie si se taie in farfurie, pe masura ce se mananca.

acum 57 luni (28 May 2016)

Painea si sandviciurile se mananca in mod diferit. Felia de paine se rupe pe masura ce mancam, in timp ce sandviciurile mari se taie cu cutitul si se mananca cu furculita.

Sandviciurile mici se mananca cu mana. Nu se ia untul direct din untiera, ci se pune o bucatica pe farfurie.

Dulceata si mierea nu se mananca direct din borcan.

Mezelurile de toate felurile, taiate in prealabil in felii, sunt curatate de coaja cu furculita si cu cutitul in propria noastra farfurie.

Cartofii nu se taie cu cutitul si nu se zdrobesc cu furculita in farfurie.

Supele sunt servite in ceasca si se mananca cu lingura de supa (model mic). Nu se raceste o supa prea calda sufland in ea; Nu se inmoaie painea in supa si nici in sos.

Nu se lasa niciodata lingurita in ceasca din care bem

Salata si andivele se mananca gata preparate. Daca bucatile sunt foarte mari, se taie cu cutitul. Nu se duc la gura bucati mari. Nu este o greseala sa cerem otet, lamaie, sare, piper, untdelemn, daca ni se par fade. Salata si andivele se mananca cat mai aproape de starealor naturala.

Muraturile, gogosarii, castravetii murati: Cand se ofera in castroane, castraveciorii si gogosarii se iau cu furculita proprie si se taie in farfurie, pe masura ce se mananca. Gogonelele se pot lua cu mana pentru a nu face un "dus" comesenilor cu sucul ce poate tasni. In farfurie, se taie atent (din acelasi motiv) cu cutitul tinut in mana dreapta si furculita in stanga.

Cafeaua, ceaiul, cacaoa cu lapte: nu se lasa niciodata lingura in ceasca din care bem. Ea se pune pe farfurioara care ramane pe masa, alaturi de ceasca. Degetul mic nu se tine ridicat cand duceti ceasca la gura.

Prajituri, torturi: se iau cu mana daca sunt uscate, cu lingurita sau furculita daca au crema sau frisca.

Cartea care a ajuns bestseller national

Pretutinden... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro