Codruta Kovesi, reactie la autodenuntul lui Ghita care o vizeaza: Teza de doctorat imi apartine in totalitate si nu am plagiat

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care ii aparţine in totalitate, menţionand că nu a plagiat, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax. Procurorul-şef DNA aminteşte că instituţia pe care o conduce a sesizat, in acest an, atat pe Procurorul general al Parchetului de pe Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie cat şi Consiliul Superior al Magistraturii referitor la luările de poziţie anterioare ale lui Sebastian Ghiţă, in care acesta a făcut alegaţii cu privire la investigaţiile penale desfăşurate de procurori.

acum 41 luni (27 Sep 2016)

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, referitor la acuzaţiile deputatului Sebastian Ghiţă, că teza de doctorat este o lucrare care ii aparţine in totalitate, menţionand că nu a plagiat, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

"Cu referire la teza de doctorat «Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal», ţin să precizez că aceasta este o lucrare care imi aparţine in totalitate şi că nu am plagiat. Afirmaţiile defăimătoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehemenţă fără precedent in acest an, au făcut obiectul sesizărilor inaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat că acestea aduc atingere prestigiului şi credibilităţii magistraţilor", a precizat procurorul-şef DNA, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul instituţiei.

Procurorul-şef DNA aminteşte că instituţia pe care o conduce a sesizat, in acest an, atat pe Procurorul general al Parchetului de pe Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie cat şi Consiliul Superior al Magistraturii referitor la luările de poziţie anterioare ale lui Sebastian Ghiţă, in care acesta a făcut alegaţii cu privire la investigaţiile penale desfăşurate de procurori.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ in care susţine că, impreună cu mai mulţi demnitari ai statului roman, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Am venit să aduc un autodenunţ, care vizează felul in care eu şi mai mulţi demnitari ai statului roman au participat la măsluirea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi", a declarat deputatul Sebastian Ghiţă, la intrarea in Parchetul General. "In momentul in care s-a pus plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, pentru a o proteja la acel moment pentru că toţi credeam că face un bine in ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro