Codruta Kovesi intra in saptamana mare. Klaus Iohannis anunta daca o revoca. PSD a pregatit deja riposta

In ceea ce ne priveste pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-sef DNA si noi consideram ca nu exista niciun temei serios pentru acest demers (revocarea - n.r)", a spus Orban, intrebat ce decizie crede ca va lua presedintele cu privire la revocarea procurorului-sef al DNA.

acum 21 luni (15 Apr 2018)

Presedintele Klaus Iohannis va anunta, "la inceputul saptamanii", daca accepta sau nu revocarea Laurei Codruta Kovesi, au declarat surse din Administratia Prezidentiala pentru "Adevarul". Surse politice sustin ca seful statului va respinge solicitarea primita din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader de a o destitui pe sefa DNA. Principalul argument cu care Iohannis va justifica decizia este avizul negativ dat de Sectia de Procurori a Consiliului Superior al Magsitraturii (CSM), institutia direct responsabila cu activitatea procurorilor.

Si Ludovic Orban, presedintele PNL, partid apropiat de Klaus Iohannis, a sustinut, voalat, ca Iohannis n-o va demite pe Kovesi. In ceea ce ne priveste pe noi, am considerat ridicole motivele prezentate de Tudorel Toader pentru a justifica propunerea de demitere a procurorului-sef DNA si noi consideram ca nu exista niciun temei serios pentru acest demers (revocarea - n.r)", a spus Orban, intrebat ce decizie crede ca va lua presedintele cu privire la revocarea procurorului-sef al DNA.

PSD a pregatit contraatacul

Surse politice au declarat pentru "Adevarul" ca PSD se asteapta ca Iohannis sa refuze demiterea sefei DNA, in consecinta Ministerul Justitiei a elaborate deja o sesizare catre CCR in care a invocat un conflict juridic de natura constitutionala intre Presedintie si Guvern. Insa ceea ce va pot spune sigur este ca il voi sustine pe ministrul Justitiei", a declarat Dancila, intrebata daca Guvernul va sesiza CCR in cazul in care presedintele nu o va revoca pe Kovesi. Un fost presedinte al CCR spune ca Iohannis va avea castig de cauza. Pe o formulare imprecisa din Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, care detaliaza procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Parchetul General.

In timp ce procedura de numire a sefului DNA este fara echivoc (ministrul Justitiei propune, CSM avizeaza, presedintele accepta sau refuza),... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro