Cod rosu de inundatii. Comandamentul pentru situatii de urgenta se reuneste la Palatul Victoria

Cod rosu de inundatii. Comandamentul pentru situatii de urgenta se reuneste la Palatul Victoria

UPDATE Codul galben de ploi si ninsori va inceta vineri seara, dar sunt asteptate intensificari de vant in sud-estul tarii, de peste 50-60 kilometri/ora, pana sambata dupa-amiaza, iar pana la jumatatea saptamanii viitoare vor fi consemnate temperaturi destul de scazute, a anuntat conducerea ANM, la Guvern. UPDATE Pana la ora 20, municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau si Braila se afla sub Cod galben de intensificari ale vantului, care vor atinge si vor depasi, la rafala, viteze de 55 - 65 de kilometri pe ora si izolat, de 75 de kilometri pe ora.

acum 75 luni (24 Oct 2014)

UPDATE Codul galben de ploi si ninsori va inceta vineri seara, dar sunt asteptate intensificari de vant in sud-estul tarii, de peste 50-60 kilometri/ora, pana sambata dupa-amiaza, iar pana la jumatatea saptamanii viitoare vor fi consemnate temperaturi destul de scazute, a anuntat conducerea ANM, la Guvern.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a exemplificat situatia temperaturilor prin faptul ca, joi, pe timpul noptii, la Radauti au fost inregistrate 10 grade Celsius, dar ca aceasta temperatura va scadea, duminica dimineata, tot la Radauti, la minus 10 grade Celsius.

UPDATE Pana la ora 20, municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau si Braila se afla sub Cod galben de intensificari ale vantului, care vor atinge si vor depasi, la rafala, viteze de 55 - 65 de kilometri pe ora si izolat, de 75 de kilometri pe ora.

De asemenea, tot sub Cod galben se afla si judetul Galati, anunta meteorologii, in timp ce Codul galben pentru Dobrogea si Delta Dunarii a fost prelungit pana la ora 16.00.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, vineri dimineata, o avertizare hidrologica "Cod rosu" pentru fenomene imediate la nivel local pe raul Barzava, in sectorul Gataia - Denta din judetul Timis.

Avertizarea este valabila vineri, 24 octombrie, intre orele 8:15 si 14:00 si prognozeaza cresteri de debite si niveluri cu depasirea cotelor de inundatie.

Mai multe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj si Valcea se vor afla, in intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 24.00, sub Cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise anterior de INHGA.

Cod galben de vreme rea in mai multe judete

De asemenea, meteorologii au emis doua atentionari Cod galben valabile pentru Dobrogea, in special zona costiera si Delta Dun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro