Cod rosu de canicula in 12 judete in urmatoarele doua zile. Temperaturile vor ajunge la 42 de grade Celsius la umbra

Cod rosu de canicula in 12 judete in urmatoarele doua zile. Temperaturile vor ajunge la 42 de grade Celsius la umbra

UPDATE Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a inregistrat, in primele opt ore ale zilei de joi, pana la ora 16.30, un numar de 329 de solicitari pentru cazuri de urgenta de cod rosu si galben, dintre care peste 40 pentru persoane lesinate, cu si fara pierderea constientei, in locuri publice, a declarat pentru News.ro managerul institutiei, dr Alis Grasu. Medicii avertizeaza ca, daca temperatura exterioara este de 26 de grade Celsius, in masina dupa 20 de minute pot fi 43 de grade, dupa 40 de minute -- 48 de grade, iar dupa 60 de minute temperatura din masina poate ajunge la 51 de grade.

acum 62 luni (3 Aug 2017)

UPDATE Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov a inregistrat, in primele opt ore ale zilei de joi, pana la ora 16.30, un numar de 329 de solicitari pentru cazuri de urgenta de cod rosu si galben, dintre care peste 40 pentru persoane lesinate, cu si fara pierderea constientei, in locuri publice, a declarat pentru News.ro managerul institutiei, dr Alis Grasu. Potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, la nivel national, in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 61 de persoane care au lesinat din cauza caniculei.

UPDATE Inspectia Muncii, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de munca, va continua controalele privind respectarea masurilor ce se aplica in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei remis, joi, citat de Agerpres.

UPDATE 15.00 Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat joi ca, din cauza caniculei, va impune restrictii de circulatie in 4 si 5 august, in intervalul orar 12:00 - 20:00, pentru camioanele de peste 7,5 tone, pe drumurile nationale si autostrazile care tranziteaza teritoriul Romaniei. Vremea caniculara pune stapanire pe Europa: Cod rosu in noua tari UPDATE 12.00 Codul rosu de canicula este valabil vineri, 4 august si sambata, 5 august, in zonele de campie si de podis ale judetelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj, unde se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei si care se vor situa intre 39 si 42 de grade. In Moldova, Dobrogea, Muntenia si local in Maramures, Transilvania si Oltenia, unde este in continuare in vigoare avertizarea cod portocaliu de canicula, temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 36 si 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii extinse... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro