Cod portocaliu de canicula in 12 judete din sud-estul tarii

Cod portocaliu de canicula in 12 judete din sud-estul tarii

UPDATE Pana la ora 19.35, judetele Alba, Mures si Sibiu se afla sub Cod galben de furtuni, fiind anuntate descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 de litri pe metru patrat, grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari ale vantului. ANM a anuntat ca se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor atinge si depasi local 25 - 30 de litri pe metru patrat, izolat 40 de litri pe metru patrat, grindina de mici dimensiuni, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie. Exceptie fac vehiculele destinate ,transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala,cele care participa la interventii in caz de forta majora, de transporturi funerare, transporturi postale, transporturi de echipamente de prim ajutor, transporturi pentru distribuire de carburanti, transporturi de marfuri sub temperatura controlata, transporturi pentru tractari vehicule avariate, transporturi pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate prin constructie salubrizarii, transporturi apa imbuteliata si de transporturi produse provenite din exploatari agricole.

acum 62 luni (26 Jul 2015)

UPDATE Pana la ora 19.35, judetele Alba, Mures si Sibiu se afla sub Cod galben de furtuni, fiind anuntate descarcari electrice, averse de ploaie ce pot cumula 25 de litri pe metru patrat, grindina de dimensiuni mici si medii si intensificari ale vantului. UPDATE Hidrologii au emis atentionari de cod galben de inundatii pentru judetele Suceava si Neamt, precum si Bacau, Harghita si Covasna, valabile pana duminica seara. Sunt sub Cod galben de inundatii afluentii mici ai raului Bistrita aferenti sectorului statia hidrologica Brosteni - Piatra Neamt, Suha Mare si Suha Mica (afluenti ai raului Moldova) - judetele Neamt si Suceava, si raurile mici din bazinul superior al raului Moldova - amonte de statia hidrologica Gura Humorului - judetul Suceava. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul raului Farcasa, pe raurile mici din zona orasului Piatra Neamt, pe raurile mici din bazinul inferior al raului Moldovita si in bazinul superior al raului Suha.De asemenea atentionarile vizeaza afluentii mici de stanga ai raului Olt amonte de statia hidrologica Sancraieni (judetul Harghita) si raurile mici din bazinul superior al raului Trotus - amonte s.h. Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor atinge si depasi 25...30 de litri pe metru patrat, grindina de mici dimensiuni, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua aspect de vijelie.

UPDATE Judete Harghita si Covasna se afla, pana la ora 17.360, sub Cod galben de canicula, fiind anuntate averse de ploaie ce pot cumula 25 de litri pe metru patrat, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina de dimensiuni mici si medii. ANM a anuntat ca se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor atinge si depasi local 25 - 30 de litri pe metru patrat, izolat 40 de litri pe metru patrat, grindina de mici dimensiuni, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro