Cod galben de ploi si vijelii in 21 de judete din jumatatea de vest a tarii, de vineri pana duminica dimineata

Cod galben de ploi si vijelii in 21 de judete din jumatatea de vest a tarii, de vineri pana duminica dimineata

Bucurestiul si 12 judete din estul si sud-estul tarii vor fi, vineri si sambata, sub avertizare cod galben de canicula si disconfort termic, temperaturile in aceste zone ajungand la 37 de grade.

acum 93 luni (14 Jul 2016)

Bucurestiul si 12 judete din estul si sud-estul tarii vor fi, vineri si sambata, sub avertizare cod galben de canicula si disconfort termic, temperaturile in aceste zone ajungand la 37 de grade. Cantitatile de apa vor depasi 25 - 30 de litri pe metru patrat si izolat 50 - 80 de litri pe metru patrat. Temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade, in Lunca Dunarii vor atinge 38 de grade, iar Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

Capitala, sub Cod galben de canicula

In allte 12 judete - Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj -, aflate pana vineri dimineata sub avertizare cod galben, vor fi ploi si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 30-35 de litri pe metru patrat si izolat 40-50 de litri pe metru patrat.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Tulcea, Teleorman si Vrancea vor fi, vineri si sambata, sub avertizare cod galben de canicula si disconfort termic. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade si izolat 37 de grade in sudul si estul Munteniei, in partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro