Cod galben de ploi, ninsori si vant in 19 judete din estul, centrul si nordul tarii

Cod galben de ploi, ninsori si vant in 19 judete din estul, centrul si nordul tarii

Conform avertizarii cod portocaliu, in cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent.

acum 36 luni (20 Apr 2017)

Avertizarea a intrat in vigoare la ora 09.00 si este valabila pana vineri, la ora 14.00, in judetele Botosani, Galati, Tulcea, Braila, Dambovita, Alba, Mures, Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si unele zone din judetele Hunedoara, Sibiu, Brasov, Harghita, Arges, Prahova, Buzau, Gorj si Valcea. Potrivit avertizarii cod galben, vor fi precipitatii mai ales in regiunile estice si centrale, unde cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metri patrat.

De joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 09.00, vor fi sub avertizare cod portocaliu judetele Iasi, Vaslui, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna si unele zone din judetele Harghita, Brasov, Sibiu, Arges, Prahova si Buzau. Conform avertizarii cod portocaliu, in cea mai mare parte a Moldovei vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ, iar in zona de munte a judetelor Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Arges, Dambovita, Prahova si Buzau va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent. Temporar, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 de kilometri pe ora, iar pe crestele montane rafalele vor depasi 70-80 de kilometri pe ora, viscolind zapada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada in toate regiunile, iar in cursul noptilor de joi spre vineri si vineri spre sambata, local, se va semnala bruma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro