Cod galben de ceata in sudul tarii

Cod galben de ceata in sudul tarii

UPDATE In cadrul videoconferintei de astazi de la sediul Ministerului de Interne, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat ca in aceasta noapte cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate cantitativ in partea de est a tarii, iar de joi dimineata, ca urmare a emiterii celei de-a doua avertizari, o parte din aceste precipitatii se vor transforma in ninsori. UPDATE Potrivit unei avertizari de Cod galben de ploi insemnate cantitativ, de joi de la ora 18.00 si pana joi la ora 6.00, va ploua in jumatatea de est a tarii, iar in Dobrogea, Baragan si in estul si sudul Moldovei cantitatile de apa vor depasi local 25 de litri pe metru patrat si izolat 40 - 50 de litri pe metru patrat. In cazul autovehiculele de transport de marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si cele de transport de persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate.

acum 71 luni (19 Nov 2014)

UPDATE In cadrul videoconferintei de astazi de la sediul Ministerului de Interne, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a precizat ca in aceasta noapte cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate cantitativ in partea de est a tarii, iar de joi dimineata, ca urmare a emiterii celei de-a doua avertizari, o parte din aceste precipitatii se vor transforma in ninsori.

"In aceasta noapte vor cadea cantitati importante de ploi in partea de est, iar ca urmare a emiterii celei de-a doua avertizari de Cod galben, de maine dimineata pana vineri dupa amiaza, o parte din precipitatiile sub forma de ploaie se vor transforma in ninsoare.

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat ca circa 3.000 de angajati din Departamentul pentru Situatii de Urgenta al MAI si de la inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta sunt pregatiti sa intervina, inca din primul moment, in zonele unde ar putea aparea probleme din cauza vremii.

"In ceea ce priveste componenta de interventie asigurata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta, va informez ca avem aproximativ 3.000 de forte pregatite sa intervina inca din primul moment cand situatia o va impune.

Acesta a adaugat ca daca efectele meteo se accentueaza, va fi crescuta capacitatea de interventie si, asa cum s-a procedat si la inceputul anului, se va apela si la fortele Ministerului Apararii Nationale.

Gabriel Oprea a reamintit, pe de alta parte, ca legea prevede obligatia soferilor de a avea cauciucuri de iarna atunci cand circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de perioada calendaristica. Nu ne dorim sa apara accidente grave sau oameni blocati in trafic din cauza zapezii", a mai spus el.Imagini de la videoconferinta organizata, miercuri, la Ministerul de Interne

UPDATE Mai multe rauri din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro