Cod galben de canicula in noua judete, unde temperaturile vor fi de 38 de grade Celsius la umbra

Cod galben de canicula in noua judete, unde temperaturile vor fi de 38 de grade Celsius la umbra

Trenurile vor avea intarzieri din cauza caniculei Trenurile de calatori si de marfa care au rute prin judetele din vestul si sud-vestul tarii aflate sub avertizare cu cod galben de canicula circula sambata cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, unele garnituri putand ajunge la destinatii cu intarzieri. Reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" au declarat ca in cele noua judete din vestul si sud-vestul tarii aflate sambata sub avertizare cod galben de canicula, trenurile de calatori si de marfa circula cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, in anumite intervale de timp.

acum 63 luni (18 Jul 2015)

Valul de caldura se va intensifica duminica si luni si va cuprinde toata tara. In cele doua zile, temperaturile maxime vor depasi frecvent 35-36 de grade si local se vor atinge 37-38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a tarii. Trenurile vor avea intarzieri din cauza caniculei Trenurile de calatori si de marfa care au rute prin judetele din vestul si sud-vestul tarii aflate sub avertizare cu cod galben de canicula circula sambata cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, unele garnituri putand ajunge la destinatii cu intarzieri.

Reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" au declarat ca in cele noua judete din vestul si sud-vestul tarii aflate sambata sub avertizare cod galben de canicula, trenurile de calatori si de marfa circula cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala, in anumite intervale de timp.

Reducerea vitezelor de circulatie in intervalele de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este obligatorie pentru siguranta traficului feroviar, fiind aplicata de catre toate administratiile de cale ferata, au precizat reprezentantii companiei CFR.

Trenurile vor circula cu restrictii de viteza in toate retelele feroviare, duminica si luni, cand sunt anuntate temperaturi de 36-38 de grade in Capitala si in toate judetele. Concret, normele prevad ca in perioadele in care temperaturile depasesc 37 de grade Celsius, fiind corelate cu conditiile de umiditate mare, angajatorii trebuie sa ia masuri pentru a reduce intensitatea si ritmul activitatilor fizice, de alternare a efortului dinamic cu cel static si a perioadelor de lucru cu cele de repaus in locuri umbrite. Inspectorii de munca vor face controale la angajatori, pentru a vedea daca in zilele cu temperaturi extreme iau masurile legale obligatorii, iar angajatorii care nu respecta prevederile legale vor fi am... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro