Cocalarul religios: acatiste pentru raul "dusmanilor" si gunoaie in urma pelerinilor

Cocalarul religios: acatiste pentru raul

Chiar si cand tace, se inconjoara de un amestec aiuritor (dar masiv) de simboluri religioase: alaturi de iconite si crucifixe asezate haotic, vei gasi diverse poze cu tematica religioasa (chiar si din alte confesiuni, caci cocalarul nu prea le deosebeste) ba chiar si simboluri profane, carora el, obscurul "luminat" le da semnificatii total nepotrivite. Ce reprezinta sarbatorile pentru cocalarul religios Necazul este ca autosuficienta este amestecata cu ignoranta, ceea ce naste refuzul de a asculta si alte pareri, de a se intelege pe sine, de a pricepe ca este atat de nestiutor incat "cartierul" competentelor sale este aproape inexistent.

acum 93 luni (1 Jul 2015)

Cocalarul religios nu se deosebeste prea mult de smecherasul de cartier definit in DEX. Desi aria lui de actiune este restransa, lui i se pare suficient de mare ca sa-si dea importanta cosmica. "Cartierul" lui este doar o farama din vastul domeniu religios, dar iti da senzatia ca el are religia la degetul mic, ca nu exista necunoscute sau indoieli. El tine neaparat sa-si afiseze bruma de credinta indoielnica pe care o are, pe principiul "cine tipa mai tare acela are dreptate". Crede ca gesticulatia, impostatia sau tonalitatea pot "lua ochii" publicului si pot suplini lipsa de competente.

Chiar si cand tace, se inconjoara de un amestec aiuritor (dar masiv) de simboluri religioase: alaturi de iconite si crucifixe asezate haotic, vei gasi diverse poze cu tematica religioasa (chiar si din alte confesiuni, caci cocalarul nu prea le deosebeste) ba chiar si simboluri profane, carora el, obscurul "luminat" le da semnificatii total nepotrivite. Ca sa para mai elevat, cocalarul se inconjoara cu un amestec de carti religioase, dar cu siguranta nu le-a citit decat pe cele pietiste, caci teologia serioasa i se pare prea grea. Iar daca toate astea nu ajung, cocalarul se "pozeaza cu ursul", adica tine sa arate tuturor ca el cunoaste parinti duhovnicesti, oameni importanti sau chiar locuri cu semnificatii deosebite. Selfie-ul si like-ul pe Facebook sunt ultimele "achizitii" din arsenalul propagandistic al cocalarului, pe care insa le foloseste tot atat de nepotrivit ca si lucrurile din viata reala. Predica semerenia, dar e plin de orgoliu si iritare, mai ales daca indraznesti sa-l contrazici sau sa-i ceri detalii care ii depasesc bruma de cunoastere. De regula insa, vorbeste doar el si nu are comunicare cu cei din jur, ci doar monolog. Vorbeste de iubirea de semeni si milostenie, dar n-are nici o jena in a-i insela sau exploata. Tipa ca omenirea distruge natura si polueaza, dar in urma lui gunoaiele rasar cu tot atata viteza ca cea a faptelor sale ipocrite. Sustine ca s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro