Coada soricelului, aliatul femeilor in problemele intime. Farmacist: "Este util in afectiunile de col uterin"

Coada soricelului, aliatul femeilor in problemele intime. Farmacist:

E util si pentru bai de sezut, in cazul infectiilor la nivel genital feminin, in combinatie cu galbenaua si musetelul, iar pe probleme hemoroidale, combinat cu galbeneaua si cu coaja de stejar, se face ceai si in ceaiul strecurat, se fac bai de sezut", mai spune Mariana Moldovan.

acum 57 luni (13 Jan 2016)

Ceaiul din coada soricelului este folosit pentru foarte multe afectiuni, un efect foarte bun fiind cunoscut in afectiunile ginecologice, dar nu numai. Fiind un bun antihemoragic, este recomandat femeilor ce au menstre abndente, dar aceasta calitate face ca ceiaul din coada soricelului sa fie util si in alte afectiuni precum ulcerul gastric ori hemoroizi. "E un foarte bun antihemoragic, antiseptic, aniinflamator, e tonic amar, digestiv, trateaza anorexia, pentru ca tulpina plantei contine substante ce stimuleaza apetitul, asa cum e pelinul, anghinarea si toate celelalte plante amare", spune Mariana Moldovan, farmacist. Aceata mai arata, insa, ca pentru a obtine un efect mai bun, plantele se combina cu altele care au efecte asemanatoare.

"Combinat cu cretisoara, care e un alt antihemoragic foarte bun si traista ciobanului, e cea mai buna. E util si pentru bai de sezut, in cazul infectiilor la nivel genital feminin, in combinatie cu galbenaua si musetelul, iar pe probleme hemoroidale, combinat cu galbeneaua si cu coaja de stejar, se face ceai si in ceaiul strecurat, se fac bai de sezut", mai spune Mariana Moldovan.

In problemele sistemului digestiv, ceaiul din coada soricelului are efecte neasteptate, dar la fel de bine poate fi utilizat si in afectiunile hepatobiliare, asociat cu alte plante. Dar e folosit cu succes si in combinatie cu alte plante pentru ceaiurile hepatice, pentru ca e tonic amar. E asociat cu armuraiu, cu papadie, cu anghinare, menta etc", mai arata farmacistele Mariana Moldovan si Claudia Tuns.

Ele mai arata ca plantele de coada soricelului contin substante ce se folsesc si la medicamentele de sinteza. Partile aeriene contin si o substanta amara de natura glico-alcaloida, achileina, tanin, acid aconitic, asparagina, colina, acid ascorbic si multe altele", mai spun cele doua farmaciste. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro