Coabitarea Iohannis-Ponta a fost taiata cu drujba. Cum traduc specialistii reactia presedintelui

Coabitarea Iohannis-Ponta a fost taiata cu drujba. Cum traduc specialistii reactia presedintelui

Insinuarile premierului Victor Ponta privind legatura Presedintiei cu firma austriaca Schweighofer Holzindustrie au dezvaluit si fata mai dura a presedintelui Klaus Iohannis, care, pentru prima data de la preluarea mandatului, l-a pus la punct pe Victor Ponta. "Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui. "Impresia mea personala este ca presedintele a retrimis legea in Parlament pe baza unor informatii de la niste , in special liberali, pe care ii vedeti si zilele acestea luptandu-se cu dintii pentru interesele Schweighofer, interese care, din punctul meu de vedere, sunt strict private", a spus Ponta miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1.

acum 66 luni (14 May 2015)

Insinuarile premierului Victor Ponta privind legatura Presedintiei cu firma austriaca Schweighofer Holzindustrie au dezvaluit si fata mai dura a presedintelui Klaus Iohannis, care, pentru prima data de la preluarea mandatului, l-a pus la punct pe Victor Ponta. "Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui. Inca de aseara i-am rugat pe cei din Departamentul Juridic sa verifice care este incadrarea unor astfel de informatii, in cazul, foarte probabil, sa fie nesustinute de dovezi. Cum nu mai sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva", a reactionat presedintele, dupa ce, cu o seara inainte, premierul Victor Ponta a lasat de inteles ca seful statului e moale, ca s-a lasat influentat de unii liberali care fac jocurile companiei austriece.

"Impresia mea personala este ca presedintele a retrimis legea in Parlament pe baza unor informatii de la niste , in special liberali, pe care ii vedeti si zilele acestea luptandu-se cu dintii pentru interesele Schweighofer, interese care, din punctul meu de vedere, sunt strict private", a spus Ponta miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1.

In plus, Ponta a lasat sa se inteleaga ca aceste informatii i-au fost livrate de serviciile secrete. "In calitate de prim-ministru trebuie sa ma informez foarte bine intotdeauna cand apare o situatie de criza, iar situatia actuala este una de criza", a spus Ponta.

"Nu a mai rezistat obrazniciei lui Ponta"

Desi il critica putin pentru reactia sa intarziata, specialistii contactati de Adevarul" cred ca rabufnirea lui Klaus Iohannis a venit pe fondul multiplelor nemultumiri ale electoratului, pe de-o parte, dar si al faptului ca Ponta a intrecut orice masura. Sunt multi pe mediul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro