CNSC: S-a incheiat licitatia pentru noile manuale, mai putin pentru Abecedar

CNSC: S-a incheiat licitatia pentru noile manuale, mai putin pentru Abecedar

Cu exceptia manualului de Comunicare in limba romana pentru clasa I, fostul Abecedar, pentru restul manualelor noi care ar fi trebuit sa ajunga pe bancile elevilor din toamna Ministerul Educatiei poate semna contractele cu firmele declarate castigatoare dupa ultima reevaluare, de acum doua saptamani. Peste un milion de lei pentru vechile manuale Cat despre vechile manuale, Ministerul Educatiei a alocat peste un milion de lei pentru retiparirea vechilor Abecedare si manuale de Matematica de la clasa I, potrivit datelor pe care "Adevarul" le-a obtinut de la Ministerul Educatiei.

acum 94 luni (7 Oct 2014)

Cu exceptia manualului de Comunicare in limba romana pentru clasa I, fostul Abecedar, pentru restul manualelor noi care ar fi trebuit sa ajunga pe bancile elevilor din toamna Ministerul Educatiei poate semna contractele cu firmele declarate castigatoare dupa ultima reevaluare, de acum doua saptamani.

Directorul executiv Marin Vidrascu de la una dintre editurile castigatoare, Litera, spune ca cel mai probabil contractele vor fi semnate la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputului saptamanii viitoare.

"Trebuie sa ne spuna Ministerul care sunt termenele de livrare, avem nevoie de doua-trei saptamani ca sa le tiparim, dar inca nu stim cantitatea comenzii, cate manuale trebuie sa tiparim", a spus Marin Vidrascu

Abecedarul va ajunge mai tarziu la elevi

Singurul manual contestat a ramas Abecedarul, in cazul caruia se vor inregistra intarzieri, potrivit CNCS, scrie Hotnews.ro.

Manualul a fost contestat de editura Humanitas impreuna cu partenerul lor, firma de soft ReadForward. Termenul este de 20 de zile maximum de la depunerea contestatiei, pe care noi am facut-o la sfarsitul saptamanii trecute", a spus pentru "Adevarul" Paul Balogh, partener si unul dintre fondatorii ReadForward.

El este de parere ca vina principala pentru lipsa manualelor scolare de pe bancile scolilor in data de 15 septembrie este a organizatorilor licitatiei, care "daca organizau din timp o licitatie corecta, nu se ajungea la situatia de fata".

Ce au contestat editurile

Mai multe edituri au contestat la inceputul lunii octombrie rezultatele ultimei reevaluari privind procedura de licitatie pentru noile manuale scolare, procedura care a largit lista castigatorilor, a declarat atunci pentru "Adevarul" Claudiu Istrate, reprezentantul Federatiei Editorilor din Romania (FER).

"Ceea ce noi am contest... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro