CNSAS: Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, nu a colaborat cu Securitatea

---------------------------- Colegiul CNSAS a anuntat oficial, marti, ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, nu a fost colaborator al fostei Securitati. Precizarea CNSAS apare in contextul controversei din ultimele zile "referitoare la relatia cu fosta Securitate a domnului Mircea Dumitru, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice", explica CNSAS.

acum 89 luni (4 Oct 2016)

Ministrul a subliniat ca acuzatiile din doua ziare centrale, care au afirmat in ultimele zile ca Mircea Dumitru ar fi fost informator al Securitatii, reprezinta o "mistificare" si, drept urmare, le va actiona in judecata.

----------------------------

Colegiul CNSAS a anuntat oficial, marti, ca ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, nu a fost colaborator al fostei Securitati.

Precizarea CNSAS apare in contextul controversei din ultimele zile "referitoare la relatia cu fosta Securitate a domnului Mircea Dumitru, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice", explica CNSAS. Verificarea domniei sale s-a derulat, in virtutea calitatii sale de decan al Facultatii de Filozofie, Universitatea din Bucuresti, la cererea Asociatiei Civic Media", mentioneaza comunicatul de marti al CNSAS.

Pe de alta parte, Consiliul anunta ca "in acest moment, verificarea membrilor Guvernului Romaniei este in derulare, iar la finalizarea acesteia, C.N.S.A.S.

CNSAS nu precizeaza motivul pentru care desfasoara in prezent o verificare a tuturor membrilor cabinetului Ciolos si nici momentul in care acesta verificare se va finaliza. Acesta a declarat marti, pentru News.ro, ca revizuirea unei decizii privind colaborarea cu Securitatea se face "doar daca apar elemente noi", sustinand ca membrii consiliului nu dau adeverinte "dupa ureche". El a precizat ca pana acum la CNSAS nu a ajuns o solicitare de revizuire in cazul ministrului Educatiei, Mircea Dumitru. Ladislau Csendes a precizat ca membrii CNSAS ar fi trebuit sa fie preveniti despre o asemenea solicitare, daca ea ar fi existat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro