CNN: Serviciile secrete ruse l-au ajutat pe Donald Trump in campania electorala folosind Pokemon Go

Campania serviciilor secrete ruse de influentare a opiniilor inaintea scrutinului prezidential desfasurat in Statele Unite in 2016 a utilizat platformele online Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr si Pokemon Go, arata o investigatie CNN citata de Mediafax. activitatile Rusiei demonstreaza o escaladare semnificativa din punctul de vedere al modului direct de actiune, al intensitatii si scopului eforturilor, comparativ cu operatiunile anterioare", se arata in versiunea declasificata a Raportul de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informatii din SUA.

acum 60 luni (14 Oct 2017)

Campania serviciilor secrete ruse de influentare a opiniilor inaintea scrutinului prezidential desfasurat in Statele Unite in 2016 a utilizat platformele online Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr si Pokemon Go, arata o investigatie CNN citata de Mediafax.

Eforturile Rusiei de influentare a opiniilor politice in Statele Unite nu s-au limitat la platformele de socializare online Facebook si Twitter. O campanie online asociata Rusiei si difuzata in cadrul miscarii americane Vietile Persoanelor de Culoare Conteaza (Black Lives Matter) a utilizat platformele Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Tumblr si Pokemon Go, contactand chiar jurnalisti, in efortul de a folosi tensiunile rasiale din SUA pentru a accentua clivajele in societatea americana, arata investigatia realizata de CNN. Campania pare sa fi fost coordonata de o structura online care ar avea legaturi cu Kremlinul - Agentia de Cercetare in domeniul Internetului (Internet Research Agency, IRA). luase amploare dupa impuscarea mortala de catre politie in august 2014, in Ferguson (Missouri), a unui tanar de culoare, Michael Brown. Serviciile secrete ruse ar fi utilizat platforme online pentru a evidentia brutalitatea politiei americane, scopul fiind mobilizarea afro-americanilor pentru proteste si perceperea activismului persoanelor de culoare drept o amenintare, influentand astfel opiniile inaintea scrutinului prezidential castigat de candidatul republican Donald Trump.

Potrivit serviciilor secrete americane, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influentare a rezultatului scrutinului prezidential din SUA in scopul facilitarii victoriei lui Donald Trump si in ambitia de a submina sistemul liberal-democratic occidental. "Eforturile Rusiei de a influenta scrutinul prezidential american reprezinta cea mai recenta expresie a dorintei pe care Moscova o are de mult timp de a submina ordinea liberal-democratica occidentala promovata de Statele Unite; activitatile Rusiei demonstre... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro