CNMR solicita Parlamentului sa nu aprobe "legile UDMR" fara dezbatere: Romania este stat unitar, national si indivizibil, iar Transilvania este teritoriu romanesc

"CNMR mai precizeaza faptul ca amplasarea inscriptiei kozseghaza pe primarii, inscriptie care domina cladirea conform practicii din Ungaria si care se face distinct de inscriptia in romana si traducerea in limba maghiara de pe tablitele albastre din dreapta (kozseghaza insemnand casa comunei), conduce practic imagologic la maghiarizarea Transilvaniei", mai precizeaza sursa citata.

acum 75 luni (20 Jun 2017)

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) a solicitat Parlamentui sa nu aprobe "legile UDMR" fara o larga dezbatere, potrivit Asociatiei pentru Implementarea Democratiei (AID).

Totodata a solicitat presedintelui Klaus Iohannis si Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa intervina "categoric" daca Legislatia va fi aprobata, si sa sesizeze CCR, motivand ca "aceste masuri contravin grav prevederilor Constitutiei Romaniei". CNMR solicita Presedintelui Romaniei si Avocatului Poporului o interventie categorica daca aceasta legislatie va fi aprobata prin sesizarea CCR, deoarece aceste masuri contravin grav prevederilor Constitutiei Romaniei. De asemenea, CNMR solicita Presedintelui Romaniei convocarea de urgenta a CSAT si analizarea riscurilor imediate la adresa securitatii nationale provocate de posibila aprobare a solicitarilor UDMR", precizeaza sursa citata.

Totodata, CNMR "avertizeaza ca aprobarea solicitarilor UDMR vor conduce la o izolare si exod al romanilor din zonele unde sunt minoritari determinand tulburari uriase in mijlocul Romaniei cu precedente regionale extrem de periculoase".

"CNMR mai precizeaza faptul ca amplasarea inscriptiei kozseghaza pe primarii, inscriptie care domina cladirea conform practicii din Ungaria si care se face distinct de inscriptia in romana si traducerea in limba maghiara de pe tablitele albastre din dreapta (kozseghaza insemnand casa comunei), conduce practic imagologic la maghiarizarea Transilvaniei", mai precizeaza sursa citata. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro