CNCD: Viorica Dancila nu a discriminat

CNCD: Viorica Dancila nu a discriminat

"Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 26.02.2018, a dezbatut declaratia doamnei prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: , hotarand ca declaratia in cauza se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare", arata un comunicat de presa al CNCD. Daca pana atunci copiii cu autism si sindrom Down erau incadrati la grad de handicap grav, beneficiind astfel de insotitor, din martie 2016, multi dintre acestia au fost incadrati la grad de handicap accentuat si si-au pierdut si mare parte din indemnizatie.

acum 31 luni (26 Feb 2018)

"Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 26.02.2018, a dezbatut declaratia doamnei prim-ministru Dancila Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, in seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut urmatorul continut: , hotarand ca declaratia in cauza se incadreaza in limitele libertatii de exprimare si nu constituie discriminare", arata un comunicat de presa al CNCD. Potrivit unui anunt facut pe 20 februarie de Asztalos Csaba, presedintele CNCD, Dancila nu a fost audiata si urma sa se prezinte la consiliu pe 27 februarie, dupa ce Mihai Gadea a facut o solicitare de acordare a unui nou termen. Ana Dragu a mentionat ca o decizie cu privire la atacarea hotararii CNCD o va lua impreuna cu ceilalti membri ai federatiei. "Am avut o intalnire cu premierul, i-am inmanat un document de 17 pagini referitoare la ce este autismul si ce masuri ar trebui luate pentru ca, in Romania, cei care sufera de autism chiar sunt discriminati", a completat Dragu.

Intr-o scrisoare deschisa adresata premierului, membrii Asociatiei Parintilor Copiilor cu Autism au transmis ca folosirea termenului de autist cu sensul profund negativ, intr-o disputa politica, este o jignire adusa persoanelor cu aceasta afectiune.

Sociologi: "Autoarea declaratiilor are functia de inalt demnitar"

In urma cu o saptamana, sociologii spuneau ca autosesizarea CNCD, dar si reactia opiniei publice sunt indreptatite. "Fata de celelalte cazuri recente, in care CNCD a aplicat sanctiuni, competenta sa fiind discutabila, acest caz este clar unul care priveste Consiliul. Implicit, la modul in care premierul s-a referit la persoanele cu autism, a lasat sa se inteleaga ca a fi autist inseamna ceva foarte rau. Atunci, sigur, vorbim de o etichetare a intregului grup de persoane care sufera de autism. Din punctul mei de vedere, CNCD are deplina ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro