CNAS si-a pus in cap 40.000 de medici de familie

CNAS si-a pus in cap 40.000 de medici de familie

Medicii de familie acuza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) ca nu este in stare nici macar la jumatatea anului sa ofere cadrul legal normal in care sa functioneze cabinetele celor care furnizeaza servicii medicale populatiei.

acum 96 luni (28 Jun 2016)

Medicii de familie acuza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) ca nu este in stare nici macar la jumatatea anului sa ofere cadrul legal normal in care sa functioneze cabinetele celor care furnizeaza servicii medicale populatiei. Ba mai mult - sustin reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) si ai Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie - CNAS vrea sa prelungeasca valabilitatea actualului contract cu inca o luna prin acte aditionale. "Avocatii nostri ne-au spus ca este ilegal sa semnezi prelungirea unui contract expirat pe baza unui nou contract care n-a fost semnat. Normal era sa nu ajungem sa fim pusi sa semnam inca un act aditional pentru luna iulie, pentru ca au avut trei luni la dispozitie in care sa rezolve lucrurile, ci sa semnam un contract valabil de la 1 iulie pana la sfarsitul anului", explica dr.

Astazi, reprezentantii celor doua organizatii vor depune la Guvern si la toate casele de asigurari de sanatate, din Bucuresti si din tara, 40.000 de petitii prin care vor reclama nelegalitatea actelor aditionale incheiate pentru luna iulie 2016. Totusi, medicii de familie nu spun ca nu vor semna noul contract, ci ca o vor face daca sunt lasati sa adauge, la finalul actului aditional, un paragraf in care sa se mentioneze ca raspunderea si-o asuma CNAS. "Ca sa nu vina Curtea de Conturi peste doi ani si sa ne traga la raspundere", spune dr. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro