CNAS are in 2017 un buget majorat cu 10% fata de anul anterior

CNAS are in 2017 un buget majorat cu 10% fata de anul anterior

Potrivit unui comunicat de presa, fondurile suplimentare vor fi directionate catre toate capitolele de cheltuieli pentru sanatate, astfel: -Pentru produsele farmaceutice, materialele sanitare specifice si dispozitivele farmaceutice este prevazuta o crestere de 3,48%.

acum 86 luni (8 Feb 2017)

Potrivit unui comunicat de presa, fondurile suplimentare vor fi directionate catre toate capitolele de cheltuieli pentru sanatate, astfel:

-Pentru produsele farmaceutice, materialele sanitare specifice si dispozitivele farmaceutice este prevazuta o crestere de 3,48%. Fondurile suplimentare vor fi directionate spre medicamentele utilizate in programele nationale cu scop curativ (+24,14%), materialele sanitare specifice utilizate in programele nationale cu scop curativ (+8,58%), serviciile medicale de hemodializa si dializa peritoneala (+6,90%) si dispozitivele medicale (+6,88%); Cresterea va viza atat asistenta medicala primara (+8,33%) si cea clinica de specialitate (+13,25%), cat si serviciile paraclinice (+9,36%), cele stomatologice (+5,96%) si cele din centrele medicale multifunctionale (+14,47%);

Totodata, vor creste si transferurile de la bugetul de stat necesare acoperirii majorarilor salariale din unitatile sanitare cu paturi, prevazute de Legea 250/2016.

Totodata, CNAS este autorizata sa incheie contracte in limita creditelor de angajament de 3,09 miliarde lei pentru medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat.

"Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe anul 2017 este construit echilibrat, iar majorarea finantarii cheltuielilor se bazeaza pe estimarea cresterii veniturilor din contributiile de asigurari de sanatate si va permite un acces mai bun al asiguratilor la serviciile de sanatate ", a arata Radu Tibichi, presedintele CNAS. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro