CNA si IGSU vor colabora pentru informarea cetatenilor in vederea prevenirii situatiilor de urgenta

CNA si IGSU vor colabora pentru informarea cetatenilor in vederea prevenirii situatiilor de urgenta

CNA a analizat, in sedinta de joi, o adresa primita de la Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), potrivit careia, in ultimii ani, Romania se confrunta din ce in ce mai des cu situatii de urgenta generate de manifestari meteorologice periculoase si de alte tipuri de risc, cu sau fara relatie de dependenta intre ele, precum inundatiile, alunecarile de teren, cutremurele, evenimente care afecteaza din ce in ce mai mult viata comunitatilor.

acum 77 luni (18 Sep 2014)

CNA a analizat, in sedinta de joi, o adresa primita de la Ministerul Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), potrivit careia, in ultimii ani, Romania se confrunta din ce in ce mai des cu situatii de urgenta generate de manifestari meteorologice periculoase si de alte tipuri de risc, cu sau fara relatie de dependenta intre ele, precum inundatiile, alunecarile de teren, cutremurele, evenimente care afecteaza din ce in ce mai mult viata comunitatilor. De asemenea, incendiile, cele mai frecvente situatii de urgenta, afecteaza anual in Romania peste 5.500 de locuinte si produc aproape 700 de victime.

In acest context, potrivit IGSU, informarea si educarea cetatenilor pentru a face fata dezastrelor constituie un deziderat al activitatii de prevenire a situatiilor de urgenta, potrivit mediafax.ro. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro