CNA, "in deriva". Solutiile propuse de ActiveWatch, dupa "derapajele inacceptabile" de la Antena 3 si RTV

Membrul CNA a adaugat ca forul nu a avut timp sa ia masuri in legatura cu Romania TV si Antena 3, care au prezentat protestele din Bucuresti fata de proiectele de ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal, promovate de Ministerul Justitiei, drept "lovitura de stat". "Lovitura de stat" la RTV si Antena 3 Amitnim ca Romania TV si Antena 3 au avut numeroase derapaje grave in prezentarea protestelor fata de proiectele de Ordonante de Urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal, de duminica, manifestatiile fiind calificate drept "o lovitura de stat".

acum 51 luni (25 Jan 2017)

ActiveWatch a transmis public solicitarea, in atentia membrilor CNA, a Comisiilor pentru Cultura si Media de la Senat si Camera Deputatilor, Administratiei Prezidentiale si Guvernului. Catalogand derapajele posturilor Antena 3 si Romania TV drept inacceptabile, organizatia cere organelor abilitate sa evalueze de urgenta situatia dezastruoasa a CNA, intr-o intalnire cu participare publica: "Cerem membrilor CNA de buna-credinta sa expuna public disfunctiile si sa demaste persoanele si mecanismele care au condus la sabotarea institutiei. "Daca ar fi folosite, Legea audiovizualului si Codul de reglementare a continutului audiovizual, cu toate imperfectiunile lor, ar fi fost suficiente pentru a preveni derapajele grave ale operatorilor din audio-vizual", subliniaza reprezentantii organizatiei.

Ce a cauzat "deriva CNA" Acestia au adaugat ca "deriva CNA" este accentuata de o serie de disfunctionalitati, precum: Sesizarile sunt evaluate cu intarziere atat de mare incat se prescriu inainte de a ajunge sa fie penalizate: "Drept argument stau cele peste 1.600 de sesizari prescrise in perioada 2014 - 2016, dar si intarzierea unor rezolutii pentru abaterile sesizate pe durata campaniei electorale din noiembrie - decembrie 2016. "Acest abuz a fost posibil si pentru ca CNA a fost pasiv" "Ultimii ani ne-au demonstrat ca influenta politicului este tot mai accentuata in agenda unor televiziuni private, care abuzeaza de dreptul la libera exprimare in detrimentul dreptului la informare corecta. Acest abuz a fost posibil si pentru ca CNA a fost pasiv si nu si-a folosit toate instrumentele legale pentru a impune niste standarde minime de igiena in spatiul public de dezbatere si de informare", au mai transmis reprezentantii ActiveWatch. Organizatia de media a adaugat ca este absolut necesara o dezbatere aplicata, pentru a aduce Consiliul National al Audiovizualului in situatia de a-si exercita de facto mandatul de garant al interesului public. "Organizatiile semnatare sustin liberta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro