Clujul, campion la dosare cu autor necunoscut. Seful IPJ: "Nu stiu exact cat castiga un agent de circulatie incepator. Daca oamenii vin la serviciu, e OK"

Clujul, campion la dosare cu autor necunoscut. Seful IPJ:

In cadrul campaniei "Romania infractorilor necunoscuti", cotidianul "Adevarul" le-a solicitat interviuri pe subiecte profesionale, de actualitate si de interes public, tuturor sefilor de inspectorate judetene de Politie din tara, sefului Politiei Capitalei si inspectorului-sef al Politiei Romane. Printre cei care au acceptat, desi dupa trei saptamani de insistente, se numara si Adrian Ciprian Miron (39 de ani), seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj, judet care se afla in top 3 al judetelor cu cele mai multe dosare cu autor necunoscut, dupa Bucuresti si Iasi. Noi suntem procupati de prevenirea tutuor genurilor de infractiuni, incercand atat prin intermediul campaniilor de informare, cat si prin apropierea de cetateni sa ne axam cu prioritate pe sprijinul acestora si al mass-media pentru sesizarea oricarui gen de fapte antisociale de care iau cunostinta sau semnalarea oricaror persoane suspecte cu care intra in contact. In judete din tara s-au semnalat ca la posturile rurale exista dotari precare, oamenii aduc de acasa hartie, folosesc masini de scris vechi si nu calculatoare, conduc masini cu sute de mii de kilometri la bord? Am avut ocazia sa ma intalesc cu toti colegii mei de la serviciile judetene si de la toate serviciile locale si orasenesti si le-am spus ca imi doresc sa tratam cetatenii cu maxim respect, altfel nu avem cum sa fim respectati la randul nostru. Eu am ales cursuri de managment, mangementul situatiilor de criza, relatia politiei cu mass-media, care a fost predat de un specialist ce fusese realizator de stiri la CNN. Mi-am propus sa respect obiectivul principal general atat al Ministerului de Interne, cat si la Inspectoratului General al Politiei Romane, si anume: cresterea nivelului de siguranta al cetateanului prin asigurarea climatului de ordine publica in domeniul stradal, precum si in zona unitatilor de invatamant. Pentru urmarirea aceste directii de actiune exista si alte obiective pe care mi-am propus sa ma concentrez, in special pe termen mai scurt, pana la finalul anului, avand in vede situatia operativa pe care o avem la nivelul judetului Cluj, si anume prevenirea si combaterea infractiunilor contra patrimoniului si a evenimentelor rutiere, in principal a accidentelor de circulatie, combaterea evaziunii fiscale, a coruptiei si a fraudelor in domeniul achizitiilor pubice. As vrea sa ma concetrez indeaproape pe implementarea masurilor de reducerea a deficitului de personal pe care-l inregistram la nivelul Inspectoratului de Politie Cluj, continuarea demersurilor pentru atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea institutionala si imbunatatirea conditiilor de munca ale politistilor.

acum 45 luni (11 Oct 2016)

In cadrul campaniei "Romania infractorilor necunoscuti", cotidianul "Adevarul" le-a solicitat interviuri pe subiecte profesionale, de actualitate si de interes public, tuturor sefilor de inspectorate judetene de Politie din tara, sefului Politiei Capitalei si inspectorului-sef al Politiei Romane. Cei mai multi au cerut intrebarile in avans, unii nu au raspuns deloc sau au refuzat, fara nicio explicatie, interviul, iar foarte putini sunt cei care au acceptat inca de la inceput sa stea de vorba cu jurnalistii nostri. Printre cei care au acceptat, desi dupa trei saptamani de insistente, se numara si Adrian Ciprian Miron (39 de ani), seful Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj, judet care se afla in top 3 al judetelor cu cele mai multe dosare cu autor necunoscut, dupa Bucuresti si Iasi.

Miron este unul dintre putinii politisti romani care au absolvit Academia FBI din Quantico (Statele Unite ale Americii) si singurul sef de Inspectorat Judetean de Politie, aflat acum in functie, care a avut o experienta de cinci ani in SUA, timp in care a fost atasat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) la Ambasada Romaniei. La aceasta se adauga o experienta de 17 ani in diferite structuri ale Ministerului de Interne. Miron a fost numit prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 31 august 2016, comisar-sef de politie al IPJ Cluj, dupa ce din iulie 2015 a fost imputernicit in functia de sef al Politiei Municipiului Cluj-Napoca. La Cluj sunt inregistrate 27.573 de dosare penale cu autor necunoscut (perioada de referinta 2001- prezent), fiind intr-un top 3 al judetelor cu cele mai multe astfel de dosare. Clujul are una dintre cele mai dinamice economii din Romania, o populatie care il situeaza printre primele judete din Romania si o situatie operativa mai complexa din punct de vedere a faptelor sesizate de cetateni. Din datele pe care le am la finalul anului 2015 aveam un numar de 28.451 dosare cu autor nescunscut, dar in primele 6 luni ale lui 2016 au fost ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro