Clujenii dezvolta o aplicatie pe telefon care ar putea inlocui cardul bancar

Younify va permite managementul si plata facturilor, dar si cumparaturile pe platformele de e-commerce si in magazinele partenere. Aplicatia Younify, dezvoltata de informaticienii romani, ar putea revolutiona sistemul de plata on-line prin regandirea modului in care interactioneaza proprietarul banilor din cont si serverele bancii, care, in mod curent, in prezent sunt accesate prin terminale de tipul bancomatelor sau device-urilor destinate platilor si comertului on-line, precum token-urile.

acum 51 luni (11 Jul 2016)

Younify va permite managementul si plata facturilor, dar si cumparaturile pe platformele de e-commerce si in magazinele partenere.

O echipa de informaticieni din Cluj lucreaza la o aplicatie de telefon mobil care ar putea prelua o mare parte a tranzactiilor derulate de pe cardurile bancare. Unii dintre specialistii pietei IT afirma chiar ca, pe viitor, astfel de aplicatii vor inlocui cu totul cardurile emise de banci, pentru ca telefoanele mobile vor fi conectate direct cu conturile bancare ale posesorilor. Prima data, aplicatia va fi disponibila in Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. De asemenea, vor fi vizate si alte piete emergente, precum Africa de Sud.

Aplicatia Younify, dezvoltata de informaticienii romani, ar putea revolutiona sistemul de plata on-line prin regandirea modului in care interactioneaza proprietarul banilor din cont si serverele bancii, care, in mod curent, in prezent sunt accesate prin terminale de tipul bancomatelor sau device-urilor destinate platilor si comertului on-line, precum token-urile. Cel care mizeaza puternic pe aplicatiile on-line este Bogdan Herea, presedinte al Clubului Francofon de Afaceri din Cluj si fondator al grupului Pitech+Plus.

Omul de afaceri a investit o parte din banii pe care i-a castigat in industria IT in proiecte educationale, precum Academy+Plus, dezvoltata in parteneriat cu Scoala 42 din Paris, pentru a-i pregati pe cei dornici sa se recalifice in domeniul IT. De asemenea, el este si un sistem de management al facturilor si va permite si plata acestora", a precizat acesta.

Aplicatia ofera un grad ridicat de siguranta pentru utilizatori, deoarece tranzactiile sunt protejate de un sistem de parole. "In etapa a doua a dezvoltarii sale, aplicatia va permite utilizarea ei pe platformele de e-commerce si la comerciantii inrolati in sistem. Practic, va fi lansat un ordin de plata din contul utilizatorului in cel al comerciantului si va exista si o avertizare", a explica... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro