Clujeanca din SUA, langa sectia de votare din Chicago: "Coridoarele scolii sunt pline de oameni. Votam pentru o Romanie mai cinstita"

Clujeanca din SUA, langa sectia de votare din Chicago:

Sper ca acum sa avem parte de o viata mai usoara in Romania, ca clasele sociale sa nu fie atat de evidente, sa invatam sa ne respectam si sa traim uniti. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la Cluj: "Am votat, ca in primul tur, cu speranta ca va urma o perioada de dezvoltare, prosperitate si liniste in tara" Prezenta la vot la alegerile prezidentiale 2014.

acum 100 luni (17 Nov 2014)

Alegeri prezidentiale 2014. Elisabeta Teodoru, o clujeanca stabilita in Chicago de 12 ani, spune ca si in SUA lumea sta la coada ca sa voteze.

"La noi, la sectie, la ora 9.30 era plin.

Aceasta adauga ca la urne s-au dus mult mai multi romani decat in primul tur, "cand s-a asteptat 10 minute".

De ce a votat?

"Noi toti am votat pentru o Romanie mai cinstita, o Romanie unde sa avem curajul sa ne reintoarcem.

Odata ce traiesti in State, oriunde te uiti e respect, respect pentru oamenii in varsta, respect pentru femeile insarcinate, respect pentru mamele cu copii. Cand vezi cum esti tratat in magazine, la institutiile de stat si cand mergi in Romania unde toata lumea te calca in picioare, e de speriat. Diferentele de clase sociale nu sunt atat de evidente.

Sper ca acum sa avem parte de o viata mai usoara in Romania, ca clasele sociale sa nu fie atat de evidente, sa invatam sa ne respectam si sa traim uniti. Clujeanca spune ca sunt inregistrati peste 120.000 de romani, dar in realitate sunt mult mai multi.

Romani asteptand sa voteze in Chicago, SUA FOTO: Elisabeta Teodoru

Cat priveste alegerile anterioare, Elisabeta Teodoru spune ca in 2009 au fost 5 sectii de votare la noi in statul Illinois.

Acum, in 2014, s-au infiintat 2 sectii de votare, cea ce face ca votarea sa fie foarte greoaie.

"S-a redus numarul sectiilor de votare.

In plus, adauga clujeanca, enoriasii nu au fost influentati de preoti in biserici. "Am fost indemnati sa mergem la vot si atat, fara sa se faca aluzie pe cine sa votam", afirma romanca.

Romani asteptand sa voteze in Chicago, SUA FOTO: Elisabeta Teodoru

Mai puteti citi:

Cum se voteaza in groapa de gunoi a Clujului, "vedeta" la BBC. Romul cu nume de neamt: "Nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro