Clopotelul a sunat in scoli fara autorizatie de functionare. Noul an scolar a inceput cu peste o mie de scoli din toata tara care nu respecta conditiile minime de igiena. In Constanta este deja scandal

Noul an scolar a inceput cu peste 1.000 de scoli din toata tara in care nu se respecta conditiile minime de igiena. In ceea ce priveste asigurarea de manuale pentru elevi, reprezentantii ISJ au precizat ca pentru clasele V-X s-au incheiat, pentru completarea stocurilor de manuale prin retiparire, 15 contracte in valoare de 369.986 lei.

acum 34 luni (12 Sep 2016)

Noul an scolar a inceput cu peste 1.000 de scoli din toata tara in care nu se respecta conditiile minime de igiena. Secretarul de stat in MInisterul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Cristina-Monica Anisie, a explicat pentru news.ro ca e vorba de scoli care nu au apa curenta si in care wc-urile sunt in curte. 22 de unitati de invatamant nu au autorizatie de functionare, iar alte 16 sunt in curs de dobandire a acesteia.

Potrivit unei statistici realizate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, cele mai mari probleme se refera la faptul ca unele scoli sau gradinite nu au apa curenta. Este vorba, de exemplu, despre gradinitele din Miorita, Ciocarlia de Sus, Baltagesti, Fantana, Faurei, dar si despre scolile gimnaziale din Faurei si Fantana Mare. Scolile in curs de autorizare au efectuat modificari ale retelelor de utilitati care urmeaza sa fie avizate sanitar. Cu numai trei zile inainte de inceperea scolii, parintii elevilor de clasa I de la Scoala 29 au protestat in fata ISJ, pentru ca dimensiunile clasei in care ar fi trebuit sa invete copiii sunt prea mici si conditiile sunt improprii. In judetul Constanta sunt localitati care au scoli noi, dotate cu tot ceea este necesar, de la banci moderne la aer conditionat si chiar scaune de piele.

In ceea ce priveste asigurarea de manuale pentru elevi, reprezentantii ISJ au precizat ca pentru clasele V-X s-au incheiat, pentru completarea stocurilor de manuale prin retiparire, 15 contracte in valoare de 369.986 lei. Pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a s-a aplicat pentru prima data prevederea din Legea Educatiei Nationale conform careia elevii ciclului superior al liceului beneficiaza de manuale gratuite. Pentru asigurarea acestor manuale au fost incheiate 26 de contracte in valoare de 1.130.217 lei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro