Claudiu Manda, dupa audierea lui Ovidiu Putura: "Ne-a explicat cum e cu repartizarea a dosarelor si cu "

Claudiu Manda, dupa audierea lui Ovidiu Putura:

Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o hotarare favorabila intr-un dosar in care acea persoana avea calitatea de inculpat.

acum 73 luni (24 Oct 2017)

"Domnul Putura ne-a explicat cum este cu repartizarea aleatorie, daca coroboram cu cazul dosarelor din justitie, cum se face prin calculator si ne-a explicat destul de clar cum poate ca grefierul sa distribuie anumite dosare catre un anumit complet de judecata. Ne-a explicat cum se poate merge, cel putin pentru cazurile de arest preventiv, cunoscandu-se care sunt completele pregatite si in sensul acesta se poate ajunge exact in ziua de pentru a ajunge la un anumit complet (...) Ne-a explicat si cum este metoda coperta, am pus o serie de intrebari am reusit pana la urma sa intelegem la ce se referea cand spunea despre metoda coperta si cum se poate ca aceasta distributie aleatorie a dosarelor catre anumit complet de judecata sa ajunga exact acolo unde se doreste", a relatat Manda din audierea lui Putura.

Presedintele comisiei de control al SRI a spus ca Ovidiu Putura a prezentat comisiei si o lista cu judecatori de la Inalta Curte despre care considera ca "au relatii apropiate cu sistemul".

"Ne-a spus ca stie despre cazul domnului Adrian Severin caruia i s-ar fi adus la cunostinta o nota operativa cu mult inainte de a se deschide un dosar cu scopul ca acel dosar si acele acuzatii n-ar fi avut un efect juridic, ci doar un efect media, lucru care, spune domnia sa ca stie de la domnul Severin, ca s-ar fi si intamplat si ca acest dosar s-ar fi clasat acum o perioada destul de scurta de timp", a mai spus Manda.

Fostul secretar de stat din Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita si trafic de influeta. Putura mai este acuzat ca, in perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoana foloase necuvenite in cuantum de circa 30.000 de euro, constand in cheltuieli aferente unor partide de vanatoare, unor sejururi la mare, un costum de vanatoare si suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o hotarare favorabila intr-un d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro