Claudiu Florica si Dinu Pescariu, audiati la DIICOT in dosarul Black Cube

Claudiu Florica si Dinu Pescariu, audiati la DIICOT in dosarul Black Cube

"In continuarea demersului infractional, inculpatul Weiner Ron, introducand fara drept credentialele titularilor legitimi, a accesat in mod repetat si fara drept, (fara autorizarea/consimtamantul detinatorilor si utilizatorilor legitimi), respectiv prin incalcarea masurilor de securitate (id-uri si parolele de autentificare) casutele de e-mail (spatiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clientilor), sisteme informatice apartinand unui numar de trei persoane vatamate", se mai arata in documentul citat.

acum 76 luni (4 Aug 2016)

Dinu Pescariu a fost citat in calitate de martor in dosarul in care procurorii DIICOT fac investigatii asupra a doi angajati ai firmei Black Cube, Weiner Ron si Geclowicz David.

Cine ar fi incercat sa o spioneze pe Kovesi

Israelienii Ron Weiner si David Geclowicz, acuzati de spionarea comunicatiilor si hartuirea familiei procurorului-sef al DNA, sunt din 3 aprilie in arest preventiv.

Potrivit DIICOT, Weiner este suspectat de constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integritatii datelor informatice, in forma continuata, operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice.

Pe Geclowicz, procurorii il suspecteaza de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integritatii datelor informatice si complicitate la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice. Mai exact, Weiner ar fi fost responsabil de partea tehnico-informatica a activitatii, detinand cunostintele informatice necesare, ocupandu-se de atacurile de phishing si de compromiterea efectiva a conturilor de e-mail.

Pe de alta parte, Geclowicz s-ar fi ocupat de contactarea telefonica a persoanelor din familia si anturajul persoanei publice vizate si de obtinerea datelor de contact necesare, mai precis adresele exacte de e-mail, care in continuare formau tinta atacurilor informatice.

"In continuarea demersului infractional, inculpatul Weiner Ron, introducand fara drept credentialele titularilor legitimi, a accesat in mod repetat si fara drept, (fara autorizarea/consimtamantul detinatorilor si utilizatorilor legitimi), respectiv prin incalcarea masurilor de securitate (id-uri si parolele de autentificare) casutele de e-mail (spat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro