Clasa Pregatitoare 2015. Cum invata dascalii sa predea interdisciplinar la clasa zero

Clasa Pregatitoare 2015. Cum invata dascalii sa predea interdisciplinar la clasa zero

De asemenea, mai aduce nou acea deplasare a centrului de greutate din vechiul sistem de invatamant care se baza pe activitatea profesorului ca transmitator de cunostinte si de faptul ca elevul recepta si asimila catre un invatamant plasat pe elev, pe stimularea activa a elevului, de data aceasta devine facilitator al cunoasterii copilului. 23 februarie - 13 martie 2015 - vor fi depuse solicitarile de inscriere de catre parintii care solicita inscrierea copilului la scoala de circumscriptie, iar intre 23 martrie si 3 aprilie se depun solicitarile de inscriere parintii care solicita inscrierea in alta scoala decat cea de circumscriptie.

acum 88 luni (26 Feb 2015)

Clasa pregatitoare a fost introdusa in urma cu trei ani, ceea ce inseamna ca anul scolar viitor, invatatorii care vor prelua pregatitoarea vor preda pentru prima data la aceasta clasa.

Pentru a-i pregati in vederea organizarii clasei pregatitoare, inspectoratul a organizat aceasta conferinta joi, unde au vorbit inspectorii din domeniu, directori de scoli si invatatori care au predat deja la clasa pregatitoare.

La conferinta organizata de ISMB, invatatoarea Ileana Coverca, de la Scoala Gimnaziala "Petre Ispirescu" a vorbit despre invatamantul integrat, care "se refera la abordarea integrata a continuturilor in invatamantul primar, la structurarea materiei in jurul unor teme generale si abordarea acestor teme din perspectiva mai multor discipline". De asemenea, mai aduce nou acea deplasare a centrului de greutate din vechiul sistem de invatamant care se baza pe activitatea profesorului ca transmitator de cunostinte si de faptul ca elevul recepta si asimila catre un invatamant plasat pe elev, pe stimularea activa a elevului, de data aceasta devine facilitator al cunoasterii copilului. Pe partea de comunicare se va merge pe partea de activitati, a unor texte legate de toamna. La matematica si explorarea mediului se va merge pe cunoastyerea importantei fructelor legumelor de toamna, adunari, scaderi folosind diferite fructe si jetoane in forma de fructe, la arte vizuale si lucru manuale, vom desena, vom colora", a povestit invatatoarea.

"Asa cum viata nu e impartita pe discipline, nici invatarea n-ar trebui axata pe discipline"

La randul ei, directoarea Scolii Gimnaziale "Pia Bratianu", Marilena Stoica spune ca este foarte obositor pentru invatatori sa predea la clasa pregatitoare, fiindca este pentru prima data cand iau in primire o clasa zero.

Inspectorul Scolar pe invatamant primar din Sectroul 1 al Capitalei, Adriana Piele, a adus aminte ca, in urm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro